4 растения, които да поставим в офиса

4 растения, които да поставим в офиса

Всеки обича цветята и това ги прави най-доброто решение за украса на всяко едно помещение. Независимо дали става дума за място, на което се живее или работи, те неизменно имат важна роля при оформянето на интериорното пространство.

Защо трябва да има растения в офиса

Поставени в офиса, растенията правят времето, което прекарвате там по-приятно и качествено. Ако сте на работното място дълги часове всеки ден, трябва да направите всичко възможно да постигнете колкото се може по-голям комфорт и усещане за уют.

Зеленината няма равна на себе си в превръщането на затворените пространства в приятно място за пребиваване. А ако сте принудени да работите от сутрин до вечер, както повечето мениджъри и бизнесмени, тогава непременно трябва да освежите пространството.

Кои растения са най-подходящи за офиса

Растенията за офиса трябва да се подбират внимателно, защото на работното място те трябва да отговарят на определни условия. Те трябва да са по-издръжливи и непретенциозни, да изискват по-малко грижи и внимание, да не губят често листа и да не изискват твърде много почистване след себе си. Ето кои са видовете, които най-успешно могат да допълнят интериора на вашия офис.

1. Бонзай

Растението бонзай представлява миниатюрно дърво и се счита за едно от най-елегантните растения, които могат да се поставят в офиса. То е семпло, обрано като форма, не заема много пространство, не изисква твърде много грижа и определени ще подсили деловия интериор.

2. Монстера

Монстерата е растение, което може да издържи с десетилетия и със сигурност ще искате да си го вземете у дома когато се пенсионирате. За да стане толкова дълголетно не е нужно да се прави много. Достатъчно е да не е на пряка слънчева светлина, да се оттича добре и да не се преполива, както и да се осигури достатъчно голяма саксия.

3. Саби (мечове)

Саби или мечове, това е едно от най-добрите решения в избора на растение за офиса. Отглежда се лесно, вирее дори и на сенчести места, много устойчиво е и расте сравнително бавно. Поставено в ъгъла на помещението, то може да стои там много дълги години. Видът му е силно делови и издържан във всяко отношение.

4. Бенджамин

Наричат бенджамините “най-лесните за отглеждане дървета”. Те са много добър избор за стайно растение за всеки, който няма никакъв опит с растенията. То расте с умерени темпове. Достатъчно е да му заделите ъгълче, на което да се развива необезпокоявано и ще си имате растение за дълги години.