Как да бъдем по-практични, когато декорираме дома си

практично декориране на дома

Всеки човек изпитва удоволствие, когато му се отдаде възможност да декорира собствения си дом. Това ни внушава приятни емоции, защото така успяваме да изразим себе си.

В същото време, обаче, ни предразполага да допуснем и много грешки. Една от най-често срещаните, които допускаме, това е склонността ни да купуваме и поставяме в дома си предимно неизползваеми джунджурии.

В същото време, декорацията на жилището може да се направи и по един изключително разумен и интелигентен начин, като се вложат средства в нещо, което да бъде не само естетически издържано, но и да бъде полезно по някакъв начин.

Създайте си тематичен кът за четене

Нямате представа колко голям ефект ще има върху начина, по който ще изглежда и ще се възприема вашия дом, ако направите един специален кът за четене в спалнята или в дневната (разгледайте в Nashdom.eu).

За да проектирате едно такова местенце, съвсем не е нужно да се прави кой знае какво. Изберете си място, най-добре някъде край прозореца. Там не само светлината ще е по-силна, но и ще ви бъде по-уютно като цяло, особено в дъждовни дни.

Комфортното усещане не подлежи на компромис

Поставете малко диванче или по-комфортно кресло (удобството е абсолютно задължително). Поставете няколко декоративни възглавнички в атрактивни цветове (можете да ги използвате като цветен акцент в стаята).

Сгънете отстрани едно бамбуково или памучно одеяло, с което леко да се намятате докато четете книга. До креслото или диванчето задължително поставете подов лампион, който да ви осигурява топла и мека светлина за по-мрачните дни и за вечерта.

Какви са предимствата на тази идея

Създаването на един такъв кът може да създаде специално усещане за уют и хармония в дома, като при това ще вдъхне и усещане за завършеност на самото жилище.

Мястото ще може да се използва не само за четен, но и ще може да служи като уютна зона за отдих. Това лесно ще се превърне в най-любимото ви място, на което да прекарвате време със себе си.

Поставени в голямо жилище, този тип кътове създават усещане за по-малко и уютно пространство. Ако пък бъдат поставени в малка стая, кътовете за четене по един необясним начин правят пространството да изглежда по-голямо.