Как да почистим огледало

огледало

Огледалата са един елегантен мотив в нашите домове. Те имат две приложения. Първото е чисто практично, като всички ние минаваме покрай тях за да се уверим, че изглеждаме добре преди да излезем на улицата.

Освен това те имат и една чисто естетическа страна, тъй като правят жилищата ни по-приветливи, светли и просторни. Не случайно са силно препоръчителни за по-малки и тесни апартаменти.

Всички ние знаем колко обаче е неприятно когато се появят петна и отпечатъци по лъскавата им повърхност. На пръв поглед съвсем лесно за постигане, почистването им може да е доста сложна и досадна задача.

Почистване на огледалата у дома стъпка по стъпка

Ако действаме систематично, то тогава едва ли ще има предизвикателство в поддържането на хигиената, с което да не можем да се справим. Ето как да направите така, че блестящата им повърхност винаги да сияе от чистота.

1. Подгответе един пулверизатор

Можете да използвате пулверизатор от препарат за прозорци или от друг продукт. Интересното е, че ползването на този малък помощник е от по-голямо значение от това с какъв препарат почиствате.

Можете да използвате специален за стъкло, както и да сложите вътре обикновена вода. А защо да не опитате и някоя от идеите с оцет или лимонов сок, които също са доста ефикасни.

2. Напръскайте повърхността

Първоначално напръскайте спорадично на няколко места, а след това, ако е необходимо, можете да добавите още малко от препарата.

Не пръскайте прекалено още в самото начало, защото по стъклото ще потече от продукта към пода. Съответно, ако настилката е паркет или ламинат, водата може да я повреди,

3. Вестниците са най-верен съюзник

Когато става дума за стъклени повърхности, вестниците са вашият най-добър приятел. Те почистват изключително добре, като това се дължи на специфичната им плътност и повърхност.

Освен това, те запазват сравнителна цялост дори и когато са малко влажни.

4. С правилните движения

Докато повечето повърхности трябва да се почистват отгоре надолу, тук е най-добре да се използват леки и внимателни кръгови движения.

С тях много добре може да се постигне кристален блясък, като е важно само да не пипате с пръсти докато почиствате.

Какви грешки да не допускаме

Неправилното почистване може да доведе до неестетичен краен резултат. Това е доста по-лесно от постигане, отколкото реалното и ефикасно почистване.

Ето защо има няколко момента, с които е важно да се съобразите за да не се налага да почиствате огледалата повторно.

– Тоалетната хартия не е подходяща

Тя се накъсва на парчета и се разпада при навлажняване. Не е подходяща за почистване на огледала и стъкло.

– Не мокрете прекалено

Не е необходимо да се ползва твърде много вода, защото това ще остави неприятни и лесно забележими следи. Водата лесно засъхва и след това става трудна за почистване.

Резултатите се виждат на момента

В почистването на повърхностни от стъкло резултатите се гледат на момента. Ако всичко не изглежда безупречни секунди след като сте го обработили и подсушили, то няма да бъде по-добре и след това.

Винаги трябва да се стремите към оптимален резултат на момента, защото ако не направите това, ще трябва да чистите наново, и то малко след като сте приключили.