Кои са най-честите грешки при покупка на килим

грешки при покупка на килими

Избора на подови настилки, в това число и на килими, понякога може да бъде сериозно предизвикателство дори и за дизайнерите.

След като, обаче, сте стигнали дотук, вероятно вече оформяте довършителните щрихи на дома си и дори и да ви е трудно, все ще направите последната крачка към идеалния килим.

Пазаруването на текстилна подова настилка може да бъде трудно, а причините са многобройни. Съществува огромен избор от цветове, от стилове, от материи и всичко това се предлага на цени, които варират в огромни граници.

Ние не можем да ви кажем какво да купите, но можем да насочим вниманието ви към най-често допусканите грешки при покупка на килим, които да избягвате (разгледайте на Nashdom.eu).

Изборът на твърде малък килим е грешка

Ако се налага да използвате твърде малък килим, тогава по-добре не поставяйте на пода нищо. Малките по размер килимчета са доста популярни напоследък в магазините за обзавеждане, а и цените им са доста конкурентни.

Малките килими, обаче, са една от най-често допусканите грешки при декорирането на дома и обзавеждането. По правило, всички мебели трябва да стоят на килима – масичка за кафе, табуретките, фотьойлите и дивана.

Ако не е възможно целият диван да се постави на килима, можете да поставите върху него предните два крака на дивана.

Изборът на твърде светъл цвят за килим също е грешка

Ако подреждате стаята само като за каталог, тогава белите килими или други светли нюанси, като например слонова кост, може да стоят чудесно. Какво обаче да кажем за практичната страна на нещата?

Определено белият килим не е най-практичното решение, тъй като по него се стъпва. Дори и ако само сте излизали на терасата, можете да внесете вътре мръсотия, особено ако навън е имало вятър или дъжд.

Това ще остави мръсни отпечатъци върху вашия килим и ще ви създаде доста главоболия за това как да го почистите.

Изборът базиран на промоционални оферти е грешен

Килимът заема твърде голяма площ в една стая и е твърде набиващ се на очи за да го избирате и купувате само и единствено заради това, че е пуснат на промоция и цената му е доста намалена.

За да изберете точния артикул, трябва да помислите внимателно, да разгледате какво се предлага, да си представите как ще се съчетава с останалата част от дома ви и разбира се – да се уверите, че няма да се съсипе след първото стъпване върху него.