Прозрачни пластмасови кутии и тяхното приложение

Пластмасовите кутии за храна

Търговията поставя все по-високи изисквания пред производителите на опаковки. Сега потребителят купува повече с очите си и затова опакованите в пластмасови кутии изделия трябва да се открояват на рафтовете в големите магазини.

Един продукт може да е много добър, но клиентът няма как да го знае, преди да го пробва. За да стане това обаче, той първо трябва да го купи.

Затова, когато поръчват пластмасовите кутии, търговците гледат външният им вид да е креативен.

Ако преди години никой не обръщаше внимание на дизайна на опаковките, то сега е точно обратното. Пластмасови кутии с невзрачен вид няма да привлекат вниманието на купувача.

Такива кутии може да се ползват само за стоки, доказали своето качество и вече търсени от потребителите.

Ако някой ще пуска на пазара нов продукт, опакован в прозрачни пластмасови кутии, то ще трябва доста да се погрижи за дизайна, който основно ще продава продукта в началото.

Наредените по рафтовете на хипермаркетите стоки няма как да привлекат вниманието на минаващите покрай тях клиенти, ако нямат ярка визия.

Пластмасовите кутии за подаръци

Много клиенти търсят подаръци, особено по празниците и за тях се оформят специални подаръчни комплекти, опаковани в прозрачни пластмасови кутии.

Точно те продават стоката – красивата кутия е първото, което грабва погледа на купувача. Самото съдържание не е толкова важно, колкото визията и цената. Особено ако се купува подарък на не чак толкова скъпи до сърцето ни хора.

Това обаче не означава, че човек, който желае да поднесе невероятен подарък на любимия човек, няма да може да го купи предварително и след това да избере между многобройните пластмасови кутии за опаковка най-красивата.

Когато ще се ползват пластмасови кутии за опаковка на хранителни продукти, освен дизайна, се гледат и други неща. Това са здравните норми, които не допускат храни да се опаковат в излъчващи вредни вещества кутии.

Затова производителите предлагат пластмасови кутии, които са безвредни и не влошават качествата на храните. Често клиентите, закупили стоката не ги изхвърлят, а ги измиват и продължават да ги ползват в домакинството си, за да съхраняват храни в хладилника или за други цели.

Това е, защото обикновено тези пластмасови кутии, освен че са красиви, са и много здрави, с плътно затварящи се капаци.

Прозрачни пластмасови кутии и техните преимущества пред картонените

Пластмасовите кутии имат доста преимущества пред картонените. Едното е, че опакованите стоки са по-защитени при транспорта, тай като пластмасата е по-устойчив материал.

Второто е, че при производството на пластмасови кутии няма ограничения във формата, цвета и може да се прилагат всевъзможни дизайнерски решения.

Най-различни декоративни елементи могат да се добавят, както и да се играе с прозрачността на материала. Може да се направят изцяло непрозрачни пластмасови кутии, или такива, които имат прозрачни части.

В много случаи се правят изцяло прозрачни пластмасови кутии, като целта е стоката в тях да може да се разглежда от купувача и той по-лесно да вземе решение за покупка.