Пране на килими – как да избегнем проблеми?

Пране на килими

Ако прилагате грешни процедури за поддръжката на вашите килими, то несъмнено ще амортизирате текстилните произведения по-скоро от очакваното.

Въпреки това, огромен процент от хората предпочитат сами да се справят с почистването на своите постелки. Всеки един от вас, закупил си нов килим, знае, че поддръжката му е част от неговите задължения.

Някой производители, обаче, смятат, че единствено професионалното пране на килими би съхранило цялостния вид на вашия килим.

Това е една от основните причини да прибягвате към услугите на фирми за пране на килими, мокети и други подобни постелки.

Избегнете отрицателните последици, при пране на килими у дома

В много от случаите проблемите се получават в резултат от изпиране на вашите килими. Едно от важните неща е да се придържаме към инструкциите, които са ни посочени на етикета и да ги следваме внимателно.

Ако не спазваме указанията, посочени от производителя, то съществува опасност от това да се появи мухъл, който да разруши гърба на килима по-скоро от предполагаемото.

Един от най-често срещаните проблеми при домашно пране на килими, е свързан с преувлажняването на текстилния продукт, а вторият проблем се отнася към прекомерната употреба на детергенти.

За да ви бъдем максимално от полза, то ние сме длъжни да ви посочим някой от тънкостите, които би било добре да спазвате.

Ако сами се грижите за почистване на вашия килим, то знайте, че той не трябва да остава мокър за повече от дванадесет часа.

В противен случай, съществува опасност да се появи плесен и да прекратите преждевременно неговата употреба.

Проблеми свързани с почистването на килимите

Друг често срещан проблем, свързан изцяло с домашното почистване на килими, е прекомерното използване на препарати, които биха могли да се окажат неподходящи за вашите килими.

Ако текстилния продукт се нуждае от премахване на петна, а вие ги третирате с препарат, с избелващи агенти, то те биха могли да навредят тъканите. Внимателно подбирайте перилните препарати, тъй като повечето от тях съдържат избелващи частици.

Ако след покупката на новия килим у дома е минало достатъчно време и вие сте решили, че е настъпил моментът за неговото почистване, то ние ви съветваме да се доверите на фирма, която да извърши този вид дейност вместо вас самите.

Не малко са случаите, в които инвестирате часове наред от почивния си ден в старателно почистване на подовата настила и след като сте приключили с почистването осъзнавате, че килима изобщо не изглежда по начина, който бихте желали.

Професионалното почистване на килими дава  далеч по-завидни резултати и спестява не малко от времето на заетия, забързан и вечно натоварен гражданин.