Осиновяване на домашен любимец – защо да го направим

Осиновяване на котки

Истината е, че ако човек обича достатъчно животните, то на него няма да му е нужна причина да си осинови домашен любимец, било то куче или котка. В крайна сметка всеки сам прави този избор и не са малко хората, чиито вътрешен глас им подсказва, че вършейки подобно нещо, те дават подслон на едно изоставено животно, което цял живот ще им бъде благодарно.

За огромно съжаление броят на хората, които решават да си закупят куче или коте е също толкова висок, колкото и на тези, които са привърженици на осиновяването. Странно е как една порода може да привлече до толкова вниманието ви, че да престанете да виждате самотата в очите на изоставените животинки.

В тази статия няма да се опитваме да ви убеждаваме да си осиновите куче или коте, поради простата причина, че човек сам за себе си може да прецени какви са му възможностите и дали може да подари целите онези внимание, любов и грижи, от които се нуждае животното, подобно на хората.

Ако ли обаче имате в излишък и искате да се грижите за животно, то ние ще ви посочим няколко причини защо да си осиновите, вместо това да насочвате вниманието си към породите, които са толкова желани в съвременни и материален свят, в който всеки се опитва да демонстрира класа и възможности.

Няколко причини, заради които да осиновим животно, вместо това да купуваме

Естествено на първо място е това какво чувствате вътре в себе си. Ако сте състрадателни хора, които във всеки един момент, щом могат да подадат ръка, то те  го правят, със сигурност не ви трябват каквито и да било причини. Осиновяването не означава просто да вземете животно от улицата, на което да хвърляте къшей хляб всеки ден, а да му подарите любов, която ще го направи по-добро и признателно за цял живот.

Знаете ли, че осиновяването на домашен любимец би могло да се окаже полезно за здравето ви. Според направени проучвания става ясно, че присъствието на кучетата  в дома ни успява да намали до известна степен кръвното налягане и сърдечната честота. Децата, които израстват в присъствието на куче е много по-малко вероятно да развият алергии, както и да страдат от астма.

От животните можем да научим много полезни уроци, тъй като те са изключително признателни, никога няма да ви наранят или предадат. От тях със сигурност можем да се научим на безусловна любов.

Смятаме, че това са достатъчни причини защо да осиновите домашен любимец – вие решавате!