Модни тенденции през зимата – плетени дрехи

Плетени дрехи и модни аксесоари в зимните модни тенденции

Настъпването на зимата ни напомня, че трябва да преровим гардероба си за някоя топла дрешка като например плетен пуловер, шал или шапка. Те са изключително практични, защото успяват да ни предпазят от студения въздух, а заедно с това, плетивото се оказва и много актуално.Тези модни тенденции може да се забележи и в колекциите на големите дизайнери.

Актуалните модни тенденции

Особено актуални този сезон са косматите и плетените аксесоари. Първите едва ли ще се харесат на всички, особено на защитниците на животни, но затова пък вторите имат потенциала да задоволят изискванията и на най-капризните потребители. Особено харесвани са, защото топлят в хладните сезони и в същото време могат да бъдат наистина красиви, реализирали и най-смелите предпочитания на тези, които ги харесват.

През изминалата година плетените аксесоари бяха неизменна част от дефилетата на известни дизайнери. Актуални се оказват шаловете тип яки около врата. Те са изключително практични, тъй като могат да се използват едновременно и като шал, и като шапка. Освен това могат да се съчетаят както с връхна дреха, така и с облеклото под нея. Важно е избраният шал да бъде цветен, за да контрастира на основната визия. Дизайнери, които предлагат този вариант шал са Burberry Prorsum и DKNY.

Дизайнерите представиха и дълги плетени шалове в различни цветови комбинации, които успешно допълват облеклото (Kenzo). Още по-ефектно е съчетанието им с плетени ръкавици или плетена чанта.

Някои от дизайнерите (Diane von Furstenberg) показаха в колекциите си шапки тип барети, декорирани с различни орнаменти като плетени цветя, панделки, помпони и други.
Най-важното е да се доверите на собствения си вкус, защото каквото и плетиво да изберете, ще бъдете в крак с модните тенденции.