Как да направим дома си по-скъп

Как да направим дома си по-скъп

Може би ви се случва от време на време да посещавате някой великолепен дом, в който всяко нещо си е паснало на мястото като дялан камък. Чудите се как е постигнато това, а резултатът очевидно е постигнат.

Независимо от това какви параметри притежава жилището, колко е голямо и в кой квартал се намира, то най-вероятно струва много повече, отколкото е неговата реална цена, а причината е очевидна – дизайнът е изиграл; своята роля.

Всеки обича да посещава подобни места, които изглеждат скъпи, а когато купуваме къща или апартамент именно това ни кара да похарчим повече, отколкото сме в състояние да си позволим.

Най-интересното е, че точно тези акценти, които правят апартамента да изглежда най-скъп, обикновено са детайли, които не струват почти нищо и които всеки може да си позволи.

Купувайте рамки за картини в насипни количества

Изкуството прави дома да се чувства по-уютен и позволява да се почувства някаква индивидуалност, която го прави различен от всичко друго. Това важи даже и за случаите, в които говорим за нещо не много скъпо.

Ако накупите рамки за картини в по-голямо количество, после можете да поставите в дневната си много картини, пък било то и снимки, които сте принтирали и ламинирали. Имайте предвид, че като цяло никой няма да обърне внимание на това какви са картините, важно е усещането, което те създават.,

Пощенски картички, детски рисунки о изкуство, та дори и страници от стари календари и списания могат да направят чудеса с вашия дом. Ако намерите евтини рамки, които да ви харесват, купувайте толкова, колкото можете да си позволите и да носите.

Поставяйте възглавнички

Намерете някакъв ексцентричен десен за възглавнички и наслагайте на дивна в хола. Предлагат се куп такива идеи със знамената на различни страни, с ретро картини или с десени, на които се преливат множество цветове. Ако на фона на сив диван поставите възглавници в жълто или розово, а защо не и в червено, можете да постигнете чудесни резултати.

Минимализмът е ваш приятел

Купуването на по-малки по размер вещи е евтин начин да декорирате своя дом и да го направите да изглежда скъп. За тези от нас с ограничен бюджет, може да се каже, че имаме късмет, тъй като живеем във време, когато минимализмът е търсен и ценен. Малките масички, саксийки с цветя, столчета и шкафчета създават вид на скъпо и луксозно място.

Скрийте дефектите със спомени

Ако имате мебели, които са ударени или пък искате да скриете някакви дефекти по стената, един от начините е като налепите изрезки от списания, вестници и стари снимки. Това може да ви изглежда странно, но всъщност може да направи вашия дом много модерен и уютен.

Контролирайте хаоса

Много е важно да контролирате хаоса по начин, който ще ви позволи да направите всичко да изглежда подредено. Стремете се да имате места в стаята, които да блестят от чистота, а други – да бъдат малко по-натрупани и разхвърляни. Това създава баланс и усещане, че всичко си е на мястото. По възможност, постарайте се тези кътове да бъдат на противоположни краища на помещението.