Панелен апартамент – 4 добри причини да го изберем

Панелен апартамент

При покупка на нов дом хората често поставят като едно от водещите си условия да не е панелен апартамент. Докато това си има някои обяснения, но трябва да се каже, че в по-голямата си част този негативен имидж е доста пресилен.

Този тип сгради несъмнено имат някои доста сериозни предимства и на следващите редове бихме желали да изтъкнем някои от тях.

1. Ниски цени

Ако искате да имате просторно и качествено жилище, но разполагате с малък и ограничен бюджет, тогава най-вероятно оптималното решение за вас е да си купите панелен апартамент.

Те се предлагат на значително по-ниски цени, което е резултат не от друго, а просто от това, че обществото си е втълпило негативно отношение към тях. Реално погледнато, те не отстъпват на другите сгради, а понякога дори и ги превъзхождат.

Хората често изтъкват като оправдание това, че тухлените сгради са по-топли, но тук до голяма степен водеща роля играе изложението. При новото строителство на това се обръща много повече внимание и това оказва влияние и при търсенето.

2. Големи апартаменти

При новото строителство, апартаментите обикновено са доста малки, а това не рядко ги прави и силно нефункционални.

Ако се замислим за това колко малки са новите апартаменти, тогава старите сгради от панел придобиват нов смисъл и стават далеч по-специални.

Масово старите блокове имате по три или четири големи и просторни стаи, докато малките нови блокчета най-често предлагат ограничена площ от около 40 – 60 квадратни метра.

Да не споменаваме и това, че новата мода в строителството наложи така наречения “дневен тракт”, при който кухня и дневна са в едно.

Това е много неудобно и прави трудно приготвянето на храна в много домакинства.

3. Панелен апартамент – здравина и издръжливост

Независимо колко се говори против панелното строителство, то превъзхожда новите тухлени постройки по отношение на здравината.

Макар и много да се говори за това, че в панелите настъпва корозия и други подобни, сградите са се доказали във времето основно с това свое качество, че умеят да понесат всякакви условия.

Действително, има редки случаи на некачествени заварки, които в последствие са довели до паднали стени и тераси.

Ако се замислим реално обаче, няма начин да не отчетем, че и в тухленото строителство се случват подобни недоразумения, и то доста по-често.

4. Стандартно строителство

Един от важните моменти, за които малцина се замислят е това, че панелното строителство е изключително стандартизирано.

Стените са с една и съща височина, помещенията винаги имат правилна четириъгълна форма и няма спиращи дъха недоразумения и приумици.

Това прави този тип апартаменти много лесни за ремонтиране и обзавеждане. Друг голям плюс е това, че лесно може да се оптимизира пространството така, както вие самите считате за най-удобно и правилно.

В заключение можем да кажем само това, че във взимането на решение човек не бива да се ограничава и да отписва голяма част от пазара.

Това може да ви изиграе лоша шега и да ви отдалечи от дома на мечтите.