Няколко чудесни идеи за озеленяване на малък двор

Озеленяване на малък двор

С настъпването на пролетта градините се превръщат в едни от най-примамливите места, сред които да прекарвате пълноценно свободното си време.

Дали с чаша в ръка или зачетени в любима книга, това място ви позволява да се отърсите от тревогите, чувството за напрегнатост и мрачните мисли, обзели ви напоследък.

Ние сме селектирали няколко идеи за озеленяване на малък двор или градина. Възползвайте се от тях.

1. Обособете няколко малки зони

Ако не разполагате с огромен двор или градина, то перфектната възможност за вас е да разделите пространството на няколко къта.

Така се създава усещане, че е далеч по-просторно. Всичко останало, свързано с поддръжката, е изцяло във вашите ръце. Можете да използвате ъглите при озеленяване на двор.

Те са онази част от дворното пространство, на която по принцип не се отдава особено внимание.

2. Създайте уют в дворното си пространство

Ако разполагате с дворче, което не е никак голямо като размери, то бихте могли да създадете няколко специфични зони, като място за четене на книга или барбекю.

Така обособено, то всъщност би могло да създаде усещане за доста по просторна площ.

При озеленяване на двор е много важно да се обърне внимание и на мебели, които можете да използвате с цел Алфреско.

3. Играйте си със цветовете при озеленяване на двор

Голяма част от собствениците на малки дворове забравят да се възползват от силата на цветовете. Те са онази магическа пръчица, благодарение на която можете да създадете чудни шедьоври, привличащи погледите на околните.

Ако най отпред в градината си засадите цветята, които са с наситени цветове, то минувачите, заглеждайки се в тях, ще пропуснат да обърнат внимание на размерите на двора ви.

4. Погрижете се за покачване интереса към вашата градина

В много от градините, в които смело се е съчетавало смесването на различни архитектурни мотиви, успяват да привлекат погледите до толкова, че всичко останало е минавало на заден план.

Смесицата от настилки, насаждения или други биха се оказали чудесна възможност за вас и плановете ви, свързани с оптичната заблуда.

Без значение от това какви методи възнамерявате да използвате, за да пресъздадете една неописуемо красива градина, то ние ви съветваме да я създадете така, че самите вие да се наслаждавате пълноценно на времето, което прекарвате там.

Ако не разполагате с достатъчно време или компетенции, то бихте могли да се доверите на професионалисти, които да свършат това вместо вас.