4 инструмента, от които се нуждае всяка градина

инструментите в градината

Грижата за градината не е лека задача, а още по-трудно става да се справим с всичко, което се очаква от нас ако не сме добре оборудвани.

Тук не става дума за някаква изключителна подготовка, а по-скоро за основни неща, без които ще ви бъде трудно да изпълнявате основни задачи. Основното от което се нуждаем градински инструменти.

Брадвичка

Една не много голяма брадвичка би трябвало да присъства в сандъка с инструменти на всеки човек, който поддържа градина с дървета и храсти в своя двор.

Тя може да ви послужи за какво ли не, като най-малкото с нея ще можете лесно да отстранявате по-сухите и твърди мъртви клони на растенията.

Това понякога е непосилна задача дори и за най-мощните и големи градински ножици, така че брадвата може да се окаже чисто и просто незаменима.

Не е нужно да купувате нещо твърде скъпо и голямо, а по-скоро нещо по-семпло и функционално, което да използвате у дома си на ежедневна база.

Градинска ножица

Как можете да претендирате, че се занимавате с градинарство ако не притежавате у дома си поне една градинска ножица?

Именно тя ще ви помогне да поддържате цветните храсти в добро състояние и да им придадете онази форма, за която си мислите.

Има различни размери градински ножици, като вие сами трябва да прецените от какво точно се нуждаете.

Можете да използвате като база за вземане на решение именно това дали градинските храсти са по-големи и жилави или са по-скоро сравнително крехки и лесни за поддържане.

Търмък

Сред най-важните неща, от които доста ще се нуждаете е търмъкът. Той е съвсем прост и елементарен инструмент, а в не редки случаи дори и може да предизвика подхилкване в хората заради странно звучащото си име.

Той обаче е един наистина ценен съюзник на всеки градинар. С негова помощ ще можете лесно да събирате опадалите клонки и листа от моравата, а особено ценно е неговото съдействие през есента.

Лопата

Ако смятате да садите цветя, дървета и храсти, наличието на лопата в градинската барака ще ви е изключително полезно.

Нещо повече – без лопата е възможно да ударите на камък и да не можете да изкопаете дори и най-елементарна дупка, в която да положите корените на новото растение.

Особено важна е лопатата в случаите, в които смятате да засаждате овощно дръвче, тъй като тяхната коренова система е доста по-развита в сравнение с повечето храстови растения.

И още много други

Всичко онова, което изредихме до сега, далеч не изчерпва цялото многообразие от инструменти, от които може да се нуждае вашата градина.

И въпреки това, именно тези са базисните за всеки един двор, особено ако трябва да се полагат грижи за растенията в него.

Във всеки случай, ако се нанасяте за първи път в къща и ако не знаете с какво да започнете, винаги можете да се насочите към тези няколко важни момента. По този начин ще съчетаете максимални резултати с минимални усилия.