Може ли изкуствената трева да замени естествената

изкуствена трева

Често се задава въпроса дали може изкуствената морава да замени естествената трева. Подобно разглеждане на въпроса от типа кое решение е по-добро, обаче, не е редно, най-малкото, защото разликата е твърде голяма.

Нека да започнем от там, че изкуствената трева по никакъв начин не е създадена с цел да замества естествената. Тя по-скоро е замислена да се използва там, където по една или друга причина естествената морава няма как да се отгледа или пък по някаква причина подобно усилие би било твърде голямо.

На терасата

Изкуствената трева е подходящо решение за терасата, която искате да превърнете в привлекателно място за почивка за летните месеци. Тук, съвсем естествено, естествена трева няма как да се постави по ред причини.

На първо място, можете ли да си представите ужаса ако цялата ви тераса е покрита с пръст, а вие влизате кални вътре всеки път щом полеете и подкастрите моравата? А можете ли да си представите безкрайните панаири със съседите от това, че тяхната тераса ще е влажна и мухлясала? Не, подобно решение за терасата би било пълен абсурд!

На игрища и спортни площадки

Поддържането на естествена тревна настилка в много сложно, особено ако тя трябва да бъде непрекъснато в добро състояние. Това е изключително трудно начинание, особено ако въпросната настилка постоянно се тъпче с крака.

Подобно е положението е редица спортове, например във футбола. Ето защо при повечето спортни площадки, стадиони и кортове настилката е от качествена изкуствена трева. Приема се, че подобно покритие е оптимално по ред причини.

Спортните площадки изглеждат много по-добре, спортистите не се цапат и не се налага поливане и подкастряне на тревното покритие. То винаги е в оптимално добро състояние.

Хотелски комплекси и туристически вили

Летният сезон в България е къс, а лятото горещо. Никой няма да си играе да сади естествена ливада, която после да трябва да поддържа и полива всеки ден, при условие, че потокът туристи е толкова интензивен.

Гостите идват и искат около тях всичко да е тихо и спокойно, басейнът да е на една ръка разстояние, морето спокойно, коктейлите студени, а моравата в двора зелена, и то без някой да я кастри всяка сутрин и да вдига неистов шум.