Научете езикът на цветята за да не предавате грешни послания

Научете езика на цветята

Не знам дали осъзнавате, че всяко цвете говори със свой собствен език? Днес хората почти не мислят за това, те просто избират най-красивите според тях цветя или дори поръчват доставка на букети, които са най-скъпите в каталога, като по този начин си мислят, че са направили най-доброто за да разбере получателя им колко е важен за тях. В действителност съществува много голяма зависимост между това как изглеждат различните цветя и думите на изпращача, които те предават.

Във Викторианската епоха, цветята често са били използвани като тайнствен начин за изпращане на съобщения. Всъщност езикът на цветята е започнал да се използва от арабските принцове и принцеси, ето защо изпращането на цветя, като начин да изразите чувствата си се нарича „Персийски поздрав“. Този метод на комуникация е бил много популярен през ХVІІІ в. По това време цветята са били подбирани и подреждани по специален начин за да се изкажат точните чувства.

Очевидно е, че всяка доставка на цветя показва внимание и загриженост, но всяко цвете със своят цвят и нюанс има собствено значение. Например, червената роза означава любов още от много ранни времена, а значението на жълтата роза е ревност, но според някой и радост. Затова е нужно да се разбере, че използването на езика на цветята поне в основни линии е необходимо за да можете правилно да изразявате чувствата си.

Може би ще се изненадате от факта, че има цяла научна дисциплина занимаваща се със значението на цветята. Тя се нарича флорография и основният и обект на изследвания е да се обяснят тайните значения на цветята и цветните композиции.

И преди и в днешно време има моменти, в които думите не стигат за да се изразят чувствата, затова на помощ идват цветята. Ще се опитам да ви обясня значенията, които имат някой от по-популярните цветя. Алое изразява мъка, хризантемата – финес, маргаритката означава невинност, чиста любов, невенът е символ на радостта, орхидеята е израз на красотата и любовта, карамфилът – енергия, обич и здраве, а лилията показват чистотата, докато лалетата са обяснение за любов. Това е само повърхностен преглед на езикът на цветята. Доста е трудно да се обясни значението на всяко цвете, тъй като то е много дълбоко и не може да се опише с думи. Просто трябва да го усетите с душата си.