Недостатъци на плувния басейн у дома

недостатъци на басейните у дома

Едва ли поне веднъж в живота не сте си мечтали за това да живеете в къща със собствен басейн. Това е едно голямо предимство в екстериора, което увеличава цената на всеки имот, при това много (вижте в Nashdom.eu).

Това създава луксозна визия на имота, носи радост за окото, предлага прохлада през горещите летни дни и разбира се, не на последно място, става притегателен център за събирания с приятелите и семейството.

Плувните басейни могат да са бъдната мечта за мнозина, но няма как да се отрече и това, че те имат и наистина много недостатъци. Без да сме напълно изчерпателни за тях, тук сме изредили няколко, които е добре да имате предвид.

Басейните са опасни за семейства с малки деца

Плувният басейн може да е опасно място, ако имате у дома малки деца. Обикновено, в по-ранна възраст много от тях не умеят да плуват, ето защо басейнът представлява една опасност, от която трябва постоянно да ги пазите.

Ако имате малки деца и домашен басейн, трябва да обезопасите мястото, така че да сте сигурни, че детето няма как да падне вътре. Освен това, трябва постоянно да има наблизо отговорен възрастен, който да не оставя малчуганите сами дори и за миг.

Трудни са за поддръжка

Басейните определено не се поддържат лесно. На първо място, притежаването на басейн предполага, че той трябва да се пълни с вода, което ще увеличи доста сериозно вашите сметки.

Освен това, водата в тях трябва постоянно да се филтрира, което налага инвестиране в подобна система. Също така, важно е и да се отстраняват постоянно паднали листа и други подобни.

Хлорът във водата изсушава кожата

За да се поддържа водата в басейна чиста, тя трябва да се хлорира със специални хлорни препарати, предназначени за дезинфекция на водата. Именно те са причината водата да е винаги толкова кристално чиста и тюркоазена.

Имайте предвид, обаче, че тези препарати могат да дразнят кожата на тялото или да причинят зачервяване на очите и изсушаване на косата.

Дори и ако си мислите, че ще ползвате басейна всеки ден, твърде вероятно е да решите, че не е толкова благоприятно за кожата ви и да разредите случаите, в които решавате да влезете във водата.