От какво можем да направим градинската пътеката

от какво можем да направим градинската пътека

Добрата поддръжка на един двор не означава само да се грижите за цветята, дърветата, храстите и моравата, но също и да поддържате цялата инфраструктура, в това число огради, кътове за отдих, напоителни съоръжения и други.

Един от важните елементи е и осигуряването на пътеки, които да ни спестят необходимостта да газим моравата (това ще я съсипе), а също и да ни помогне да опазим дома си чист (калта лесно може да се внесе с обувките вътре).

Камък или друго покритие да изберем

Можете да направите пътеката както от камък, така и от друг материал. Всъщност, ако трябва да сме съвсем точни, в повечето случаи, пътеките са направени от плочи, която просто прилича по форма на камък.

Винаги има и вариант да направите циментова пътека, която обаче в повечето случаи няма да стои толкова естетично, а и вероятно ще започне да се разпуква под тежестта си при слягането на земята.

Въпреки това, циментът също е опция, а в случая цената определено ще бъде много по-атрактивна. Това ще окаже влияние в намаляването на разходите, което ще ви позволи да получите по-качествен продукт на по-ниска цена.

Камъкът е най-добрата възможност

Когато се подготвяте за изграждането на каменна пътека във вашия двор, неимоверно ще се стигне и до там да се спрете на определен вид камък, който да насложите (разгледайте в Nashdom.eu).

Тук изборът е изцяло във ваши ръце, като всички варианти имат своите предимства. На какво ще се спрете за направата на пътеката в края на краищата е до голяма степен въпрос на вкус и личен избор.

Всички камъни, които са широки, плоски и здрави ще са подходящи за целта. Достатъчно е да са поне 5 сантиметра дебели за да нямате никога проблеми с тях, без значение колко години са минали.

Кой камък е най-подходящ

Обикновено е най-добре да изберете тип камък, който се предлага във вашия район, а не нещо, което да се носи от другия край на България или дори от чужбина. Като един от най-добрите възможни варианти можем да определим балчишкия камък.

Той е класика, която предлага традиционен български привкус, а начинът, по който изглежда, го прави стилно решение отвъд времето и със сигурност можете да сте спокойни, че никога няма да ви омръзне.