Торове за перфектната градина

Поддържане на хубава градина

Какъв по-добър начин да се отпуснете след тежък работен ден от разходка в градината, която сами сте си създали, а след това да седнете на масата и да се насладите на собственоръчно произведените плодове или зеленчуци. Това чувство не може да се опише с думи, то трябва да се изживее. Градинарството е изкуство, което изисква умения.

Отглеждането на здрава и хубава градина

Поддържането на градината изисква време и работа, но за да огледате висококачествена продукция вече не трябва да сте завършили за агрономи. Има и по-лесен начин. Торовете от ново поколение ви спестяват многото грешки, които бяха допускани преди години с недохранването и предозирането на растенията с определени вещества.

Те дават на растенията всичко, от което се нуждаят за да завършат правилно своят жизнен цикъл, което като резултат води до експлозивен растеж, богата реколта от едри и добре оформени плодове и зеленчуци.

Всеки градинар знае, че е жизнено важно да се използва добра и качествена почва, която да помогне за успешното производство. Една почва може да се нарече качествена, когато тя е способна да даде нужните за правилното развитие на засадените върху нея култури. Много е важно да се определи точно какви растения ще се отглеждат, като от това зависи и почвата.

В началото и в края на всеки вегетационен период градинарите трябва да направят изследвания на почвата за да установят дали тя е годна върху нея да се отглеждат качествени плодове, зеленчуци или цветя. Най-малко по 2 пъти в годината трябва да се добавят торове за да обогатят почвата, да върнат в нея необходимите за растенията хранителни вещества, които са били изразходени от предното поколение. Торовете са много важни за растенията, тъй като те насърчават тяхното развитие и устойчивост към болести и външни влияния.

Градинарите също могат да добавят подобрители, с които да регулират структурата на почвата, киселинността и, нейната пропускливост и способност за задържане на влага, както и способстват за по-лесното развитие на кореновата система и бързото усвояването на веществата. Така ще гарантирате пълният релакс, както на вас самите, така и на растенията.