Торове за домати и стимулиращи продукти

Торове за доматите

Доматите са едни от най-разпространените зеленчуци по цял свят.

Те са бързо растящо растение, което има нужда от добавяне на торове няколко пъти през сезона, тъй като имат специфични нужди от нитрати, фосфати, поташ, калций, магнезий, калий и други микроелементи за да изгради клетъчните си стени и да придобие устойчивост на външни влияния.

Как да се използват торове за домати

Има много дискусии относно това какви торове за домати  да се използват, колко често и как да ги прилагаме.

Дългите години в тестове направени по метода „проба – грешка“ показаха точно как да се подхожда към тази култура, за да се постигнат високи добиви и качествена продукция.

Както казахме, доматите имат нужда от специфични микро и макро елементи, някой от които могат да се набавят от почвата в градината, но особено в критичните фази на растежа е силно наложително да се подпомогне растението с добавянето на торове и други стимулиращи продукти.

Те дават на доматите възможност да усвоят в максимална степен хранителните вещества, което без третиране е невъзможно.

Какви торове за домати да използваме при торене

Торовете за домати от гамата Тера-Сорб помагат изключително много в запазването на цветовете, балансира съотношението между мъжки и женски цветове и стимулира растежа на листата, както и се подобрява обмяната на веществата, интензивността на фотосинтезата и дисбаланса на хормоните .

Растенията стават много жизнени и свежи и много леко преодоляват атаките на външни фактори, като ниска относителна влажност, студ, горещина, вируси, гъбички и различни видове болести, като ръжди, трахеобактериози и други.

Така се постигат високи добиви и висококачествени домати, с богати и наситени цветове, перфектна форма и без наранявания.

Комбинираното прилагана на Тера – Сорб и Амино Квилант дава уникален ефект върху растенията, коригира се липсата на един или няколко микро и макро елемента и се получава видимо нарастване на доматите, те стават по-твърди и устойчиви при транспортиране и съхранение.

С тези доказали се във времето продукти ще постигнете невероятни резултати, а експлозивният растеж и увеличаването на добивите с над 2 пъти ще ви покажат, че торовете от новото поколение са способни да прекрачат всякакви граници.