3 ценни стъпки при почистване за новородено

почистване за новородено

Едно от най-важните неща, когато отглеждаме новородено, е да се стремим към това да поддържаме дома си перфектно чист.

Това е основно правило, за да расте наследника ни здрав и щастлив. В тази статия ще ви разкрием няколко полезни съвети как това да се случва максимално бързо е ефективно.

Хигиенизиране на подовата настилка

Подът е нещо, което трябва да се стремим да бъде винаги идеално чист. Много хора си мислят, че докато бебето е в кошарата или люлката, то тогава не е нужно да отдавате съществено внимание на настилката. Това обаче е една огромна заблуда, тъй като именно върху пода се струпва най-много прах и при преминаване по него, то тя достига и до бебето.

Сега идва ред да преминем към съветите, по отношение на хигиената. Важно е да не закупувате препарати, които са с трайни и наситени миризми. Помнете, че в този клас почистващи средства се съдържат най-много вредни химикали. Не е достатъчно да почистите единствено стаята, в която пребивава детето. Когато се заемете с обичайното почистване, то преминете през всяко от помещенията в дома си. След като сте си свършили изрядно задълженията, то идва ред на проветряването. Чистият въздух е от ключова важност за имунната система на пеленачетата. Ако е необходимо, след това можете да затоплите.

За да не се тревожите излишно, че изпаренията на препаратите биха рефлектирали върху здравето на детето ви, то съветваме да се насочите към онези средства с биоразградими частици, гарантиращи, че няма да окажат негативно влияние върху най-малките членове от семейството ви. Не забравяйте, че парочистачката също е предпочитана от множество домакини, заради това, че резултатът от нея е щадящ за нослето на бебето.

При отглеждане на пълзящи бебета никак не се препоръчва използването на препарати, които не са на био основа. Малките деца имат навика да си лапат ръчичките, а когато пълзят на пода, това крие реална опасност за тях. След прохождането на бебето можете спокойно да вкарате в употреба онези препарати, които до сега сте използвали. С тях почистването е наистина много по-лесно, бързо и ефективно.

Перфектно изгладени и изпрани дрехи

Всяка една майка знае, че прането и гладенето на бебешките дрехи е от ключова важност за неговото здраве. За да не ставате свидетели на тревожни обриви или друг вид кожни раздразнения върху деликатното тяло на вашето дете, то не пропускайте да изперете внимателно всички дрехи, хавлии и чаршафи. Помнете, че вашите дрехи и тези на малчуганите, се изпират отделно.

Важно е да изпирате дрехите на мъниците на 60 градуса за по-добър антибактериален ефект. Ако се тревожите, че това би довело до оцветяване на отделните тъкани, то бихте могли да прибавите цветоулавяща кърпичка, която да предотврати това да се случи. Гладенето се препоръчва през първите няколко месеца. След навършване на 4-5 месеца бихте могли да прекратите това, тъй като имунната система на бебето трябва да свиква със средата, която обитава.

Перфектно дезинфекцирани играчки и повърхности

Правило номер три е да следите за това всяка една от играчките на мъника да бъде добре почистена, както и всички повърхности, било то шкафове, полици, масички, етажерки или друго. Етиловият спирт е идеален за почистването на подобни повърхности. Той се използва за дезинфекция на кожата също.

Онези мами, които изпитват затруднение в това да отглеждат децата си пълноценно и да им осигуряват безопасна и чиста среда за живот, то биха могли да се обърнат към професионална фирма, извършваща почистващи услуги. Доверявайки се на нея, то вие ще се наслаждавате на блестящ от чистота дом, в който децата ви да играят безспирно.