3 цветови комбинации за боядисване

три цветови комбинации

Почти всеки човек споделя мнението, че му се иска да направи някакво освежаване у дома. В повечето случаи това започва с правилния подбор на цветове, което от своя страна не е лесна задача а също така за да направите правилното боядисване се изисква и малко фантазия.

Ако и вие сте като повечето хора, то най-вероятно след дълго премисляне се спирате на класическото бяло.

Казвате си, че то няма да ви омръзне и залагате на най-лесното решение. Това обаче е малко безинтересен подход.

За да получите резултат, който никога не сте виждали до сега у дома си, трябва да предприемете действия, каквито никога не сте предприемали.

Да приложим 3 цветови комбинации при боядисване

  • Лилаво и жълто

Това е една много рядко срещана цветова комбинация, която обаче има изключително благоприятен ефект върху хората, които прекарват времето си в една такава среда. Това са контрастни и противоположни цветове, каквито например са черно и бяло.

Съответно, това ги прави много приятни за възприемане от човешкото око, създавайки се изключително усещане за естетика.

Лилавото има свойството да успокоява нервната система, създавайки усещане за уют и комфорт.

От своя страна, жълтото има положителен ефект върху настроението, което може да се окаже най-успешната комбинация за по-добър емоционален статус за повечето от нас.

  • Сиво и бяло

Тази комбинация от шарки е в типично скандинавски стил. Тя е изключително елегантна и тук можем да използваме на място една дума – шик.

Тази цветова комбинация е подходяща за по-експанзивни и динамични хора, защото малко ще ги успокои.

Не е препоръчително обаче да се използва от личности, които така или иначе са склонни към депресия. За да се минимизира мрачното излъчване на сивите краски, най-добре е да се добави нещо свежо.

Подходящо е някакво украшение в жълто или пък в розово. Можете да добавите свежи цветя и растения. В това цветово съчетание едно от най-добрите съчетания е сиви стени с бели мебели и бели рамки на картините.

  • Кремаво и кафяво

Ако ви се иска да създадете ефект на топлина и екзотика, но ако ви се иска да съчетаете това с усещане за лукс и елегантна обстановка, тогава можете да заложите на съчетанието кафяво и кремаво.

Кремавите нюанси могат да са с оттенък на жълто, на розово или дори на сиво, но е важно цветът да бъде приглушен и разводнен. Това ще създаде приятна лека нотка, която да контрастира на тъмните кафяви багри.

От кафявото е най-добре да се спрете на цвят венге. Това е един о най-тъмните оттенъци. Съчетанието предполага използването на мебели от дърво и е изключително подходящо за много светли и слънчеви стаи.

Използвано по този начин, кафявото ще създаде чувство на уют и уединение, които иначе силната светлина би размила.

При всички положения за да постигнете нещо оригинално като резултат трябва да рискувате. Това ще рече, че е добре да направите нещо, което ви е непознато и не сте правили до сега.

А ако резултатът не ви хареса, е тогава винаги можете да промените нюансите или дори основата в друга насока.