4 големи грешки в малките апартаменти

малък апартамент

Малките жилища са понякога доста голямо предизвикателство. Истината е, че не винаги човек има идеи как да оптимизира пространството около себе си максимално, а при апартаментите с ограничено пространство това е важно.

В следващите редове можете да прочетете за 4 от най-грубите грешки, които се допускат по отношение на пространството в малък апартамент.

Спиране на светлината

Някои хора са почитатели на създаването на по-затъмнена, а от там и малко по-уютна обстановка у дома. Това обаче може да се окаже една от най-големите грешки, особено ако сте от живеещите в малки жилища.

Колкото и да ви харесва да създавате по-мрачна и интимна обстановка, не забравяйте, че това ще направи вашето жилище да изглежда много по-малко, отколкото е в действителност.

Обикновено за тези случаи се препоръчва точно обратното – да пуснете колкото се може повече светлина в помещението. Това несъмнено ще направи дори и най-тясната стая доста по-просторна и обширна;

Поставяне на светли мебели

Макар че се препоръчва малките апартаменти да бъдат боядисани в светли и слънчеви цветове, за мебелировката важи точно обратното.

Тъмните дивани, кресла и шкафове изглеждат по-компактни и това ги прави малко по-подходящи за места, на които има по-ограничено пространство.

Обратно на тъмните мебели, които имат способността да поглъщат светлина и така да изглеждат по-компактни, светлите изглеждат големи и обемни, като по този начин създават усещане за запълненост в помещението.

Много подходящи цветове, които да правят мебелите компактни, могат да бъдат:

  • Черно
  • Тъмно синьо
  • Тъмно кафяво
  • Тъмно сиво

Големи и тежки завеси

Ако в един и без това малък апартамент се поставят големи и тежки завеси, това лесно би превърнало мястото от дом в тясна и затворена хралупа.

Като цяло, завесите лесно могат да смалят площта на помещението, така че то да заизглежда в пъти по-малко, което не ви прави голяма услуга.

Много по-добре за малки жилища е да сложите леки и ефирни пердета, а ако искате да закриете гледката към дома си от любопитните очи на съседите има и други варианти.

Много по-добре е да поставите деликатни алуминиеви щори, отколкото да направите домашната обстановка тежка и натоварена с избора на тежки и груби платове;

Изберете умни мебели за малък апартамент

Напоследък в търговската мрежа могат често да се намерят от така наречените умни мебели, които съчетават различни функции.

Една от най-големите грешки, които можете да допуснете, определено е да не се възползвате от възможността на съвременните интелигентни решения.

Предлагат се цял куп маси, табуретки, кресла, дивани и други, които могат да изпълняват мултифункционална роля.

Те лесно могат да се използват не само по основното си предназначение, но също така и за съхранение на багаж и други подобни;

И все пак малката площ няма да се увеличи

Независимо от всичко, малкото пространство няма да се увеличи. Каквото и да правим, то ще си остане все така малко, като разликата е, че просто от визуална гледна точка нещата ще изглеждат доста по-различно.

Дали това ви удовлетворява или не, фактите няма как да се променят.

Но поне в края на краищата ще останете щастливи от това, че поне визуално всичко изглежда различно.