5 важни момента при покупка на апартамент

Покупка на нов апартамент

При покупка на апартамент повечето хора правят едно от най-важните решения в живота си.Независимо дали сте на 30 или на 60, нещата за които трябва да следите в най-общи линии не се отличават.

Важно е да не се прибързва, да се обмисля внимателно всяка следваща стъпка и задължително всичко да се проверява.

Имайте предвид, че цените на имотите са доста високи и това прави тази сфера доста примамлива за всякакви мошеници и всевъзможни злоупотреби.

За да направим това малко по-лесно за вас, бихме искали да ви посочим няколко момента, на които трябва да обърнете внимание.

Ако ли не, рискувате после да съжалявате с жилище, което не ви удовлетворява по най-различни причини.

1. Уверете се, че няма тежести

При покупка на апартамент е много важно да се уверите, че собствеността няма тежести.

Това включва неизплатени данъци, запори и други подобни, които в последствие могат доста да объркат нещата. Купувайте единствено собственост, която е напълно чиста от подобни задължения.

2. Не подценявайте изложението

Колкото и да ви се струва незначително това в първия момент, живеейки в своя нов дом вие ще осъзнаете колко важно е неговото изложение.

Залагайте винаги на жилища, които са обърнати на юг и на изток. Избягвайте да купувате имоти, които са обърнати на север.

При тях обикновено е доста хладно през по-голямата част от годината, не достига слънчева светлина и при по влажно време лесно може да се появи мухъл по стените и таваните.

3. Задължително с асансьор

Много често може да се натъкнете на апетитни апартаменти, които обаче се продават на по-ниски цени именно защото няма асансьор.

Действително, това е често срещан проблем в централните части на София, Варна и Пловдив, където много от сравнително ниските блокчета са лишени от това удобство.

Разбира се, ако смятате, че не ви е проблем дерзайте, но все пак не забравяйте, че не винаги ще се чувствате в настроение да изкачвате стъпала.

4. Място за паркиране

Независимо дали имате кола или не трябва да помислите за място за паркиране. Може вашите деца да решат да си купят автомобил или пък вие да промените решението си след време и да станете по-мобилни.

Във всеки случай е добре да сте подготвени за това.

5. Помислете за допълнителните разходи при покупка на апартамент

Ако имат на разположение дадена сума пари не я похарчвайте до последно за апартамент. Имайте предвид, че ще ви е нужна не малко финансова сила и за да направите мястото дом.

Дори и най-добре уредените жилища си имат трески за дялане, така че заделете настрани малко пари, които да използвате за довършителни работи.