4 причини да изберем проточен бойлер

Проточен бойлер

Бойлерът е един от най-важните уреди в едно домакинство. Той дели лидерското място с хладилника, пералнята и готварската печка, а това ни поставя в ситуация да сме особено придирчиви в избора си.

Като основен уред у дома, той може да изиграе ключова роля във формирането на месечната сметка за електроенергия. Напоследък сме изправени пред наистина доста голямо разнообразие от продукти, което от една страна е добре, но от друга ни затруднява сериозно във взимането на решение.

Предимства на проточния бойлер

Един уред от този тип може да ви изненада в доста отношения, но повярвайте, повечето от изненадите ще ви харесат. Тук сме се опитали да ви изложим във възможно най-кратък и стегнат вид няколкото най-големи предимства, поставяйки акцента именно на моментите, които ви вълнуват най-много.

– Ще спестим електроенергия

Една от най-важните причини да се спрем на проточен бойлер вместо на класически модел е това, че в дългосрочен план може да се спести голямо количество електроенергия.

На пръв поглед, може би ще си кажете, че това всъщност ще увеличи сметката ви в края на месеца. Истината обаче е съвсем друга.

Хората, които избират тази опция за своя дом, много бързо забелязват, че сметките им намаляват.

Причината е в това, че при тези модели изразходвате точно толкова електроенергия, колкото ви е необходима. Трябва ви топла вода на момента – имате я.

Не е необходимо уредът да бъде включен постоянно, пък било то и на някакъв икономичен режим на работа, без да ви е нужно;

– Водата няма да свършва

Сред основните предимства на този тип уреди е, че на практика никога няма да оставате без топла вода. Независимо колко сте консумирали, принципът на работа бе позволява тя да свърши.

Единственото, за което трябва да внимавате, това е вероятността да се улисате и да изхабите повече, отколкото ви е необходимо. Това на практика е основният риск на изобилието, каквото имаме в този случай;

– Ще оптимизирате пространството

Едва ли ще обърнете внимание на този малък детайл ако живеете в голям и просторен апартамент.

Ако и вие обаче, подобно на повечето българи, живеете в малко жилище, в което пространството е ограничено, тогава вероятно вече ще разберете много добре за какво иде реч.

Проточните бойлери са изключително малки и компактни, Те могат с лекота да се поместят даже и в най-малката баня. Обикновено са много лесни за монтиране.

Единственият им недостатък е, че имат нужда от малко по-сериозни кабели, тъй като моментната консумация на електричество може да кратко да се повиши;

Проточен бойлер – идеално решение за жилища, в които живеете сезонно

Ако имате вила или апартамент, в които се нуждаете от топла вода през определени периоди от годината, проточният бойлер е това, от което се нуждаете.

Уредът е на много по-ниска цена от класическите модели, тоест няма да се налага да правите голяма първоначална инвестиция;

Купувайки проточен бойлер за дома си, вие взимате едно наистина интелигентно решение.

Спестявайки пространство и финансови средства, правите оптимален избор, от който няма да останете разочаровани в нито един момент.