4 причини да си купим моп

моп

През последните десетина години моповете се радват на нарастваща популярност.

С все по-слабото и ограничено разпространение на текстилните подови настилки и тяхното заменяне с различни видове теракота и ламинат, те се превърнаха в незаменим помощник у дома.

Защо моповете са толкова търсени?

Превръщайки се в един от най-известните и популярни предмети във всеки дом напоследък, те имат многостранно приложение.

От попиване на вода до почистване на пода, тяхната мултифункционалност ги е превърнала в това, което са били прахосмукачките, а преди тях и метлите. Ето 4 причини, които могат да ви подтикнат да си купите подобна гъба с удължител.

Подходящ за всякакви повърхности

Предимството на този малък и лесен за използване инструмент за почистване на дома е, че с него можете да обработите на практика всякакъв тип повърхности.

Той е най-доброто възможно решение за почистване на всякакъв вид плочки, за обработка на ламинат и класически дървен паркет, за мраморни плочи, мозайки, балатум и какво ли още не.

Всичко това са подови настилки, които няма как да се обработят с прахосмукачка.

Единственото място, на което мопът е безпомощен, това е текстилната повърхност, независимо дали мокет, килим или нещо друго подобно.

Много ниска цена

Ако ви тревожи цената на този продукт, трябва да се успокоите, защото тя е изключително ниска и разумна. Можете да намерите чудесни предложения дори и на цени в интервала между 5 и 10 лева, което е наистина добра оферта.

Има и по-скъпи продукти, но те не е задължително да са по-ефикасни и да вършат по-добра работа. Помислете си какви са нуждите ви и не харчете прекалено. Така или иначе най-вероятно ще бъдете много доволни.

Поддържа се изключително лесно

Поддръжката на една подобна почистваща гъба е изключително лесна. След като сте обработили с нея банята, или плочките в кухнята, или ламината в хола, или мозайката на терасата, можете да я изцедите само с едно елементарно движение.

В долната част на дръжката има механизъм, който е предназначен именно за бързо и лесно изцеждане.

Ако не желаете да пипате самата гъба, това не е необходимо.

Достатъчно е само да направите еднократно движение със специалния лост напред и назад над мивката в банята и всичката насъбрала се вода в гъбата ще се изцеди.

Удобен за съхранение

Малко предмети са толкова лесни и непретенциозни за съхранение, колкото е тази малка гъба с удобна за хващане дръжка.

Тя може да се остави в банята, на терасата, в килера и къде ли още не, а пространството, което изисква е наистина минимално.

Може лесно да се остави дори зад някоя врата, така че да не заема ценно пространство. Това не може да се сравни с площта, която заема например една прахосмукачка.

Други приложения

Едно от интересните неща, за които можете да използвате този безценен помощник, това е за подсушаване на банята след къпане.

Просто трябва да направите по едно движение в посока от тавана към пода и вашата баня ще е суха и чиста. Това дали ще сложите някакъв препарат или просто ще подсушите, зависи изцяло от вас.