5 съвета при обзавеждане на баня

Обзавеждане на баня

Без значение дали искате да освежите старата си баня или ви предстои изграждането на това помещение от нулата, ще се наложи да направите не малко избори.

С намирането на подходящите специалисти, които да изградят ВиК мрежата и да поставят плочките решавате проблема с това кой ще направи всичко желано.

Но пред вас все още стои въпросът какви плочки и мебели за баня да изберете, за да получите не само визията, която искате, но и качеството, което заслужавате.

1. Направете цялостен проект за банята

Това е доста важно и често подценявано от мнозина. Банята е помещението, което ви дава миговете на отмора и където трябва по функционален начин да успеете да се насладите на времето прекарано в нея.

Имайки проект, който в максимална степен да опише вашите предпочитания, ще можете да разпределите всеки един вход и изход за вода, както и предвидите местата за мебелите.

Ако искате да има вана трябва внимателно да проверите с какво пространство разполагате.

На пазара има голям избор на размери, но все пак е добре предварително да имате яснота какво искате и какво реално може да получите, съобразявайки се с наличното свободно пространство.

2. Изберете плочките за подовите настилки и стените

Няма как да не отбележим, че именно това е за мнозина най-важното във всяка една баня.

Плочките, наред с добре и качествено изградената инсталация, ви предпазват от течове, които могат да увредят имуществото ви и дори това на съседите.

Изборът на плочки е особено важен и сега ще ви кажем защо. Качествените плочки имат отлична здравина и глазура, благодарение на които могат да издържат десетилетия.

Това е повече от задължително и може да ви бъде гарантирано само с избора на плочки 1-во качество.

На пазара се предлага не малко санитарен фаянс и керамика за баня със съмнително качество.

Избирайки плочки с 2-ро качество вие авансово се съгласявате да направите компромис. А това в дългосрочен план може да се отрази на цялостния външен вид на банята.

3. Перфектният завършек с избора на правилните мебели

От Djia.bg ви напомнят, че няма правилни и неправилни мебели. В случая искаме да ви кажем, че трябва да изберете по начин, който да пасне не само на нуждите ви, но и на спецификите на помещението.

Тук повече от задължително е да имате огледало и различни по видове шкафове или рафтове. Въпрос на избор е как да изгледат те.

Може да изберете монолитно изглеждащ шкаф с място за всичко, което държите в банята.

За хората, които харесват нетрадиционния дизайн ще предложим вариант, в който да разполагат с открити рафтове, разположение по начин, който да направи помещението по-голямо, благодарение на разчупения дизайн.

4. Направете къпането удоволствие с качествени смесители

Не трябва да подценявате и избора на смесители. На пазара има огромен избор и тук отново трябва да изберете мъдро.

Някои от предлаганите модели имат електронно управление и след като вие зададете желаната температура на водата, грижа на смесителя е да я поддържа. Така наречената слушалка е не по-малко важна.

Наличието на различни режими на работа е цел да се удовлетворят всички желания и къпането да стане истинско удоволствие.

5. Малките детайли

Това също не е за подценяване. При обзавеждането на баня ще имате нужда от не малко на брой различни приспособления и аксесоари.

Ще се наложи да изберете на какво да закачате кърпите си, постелка за пода, диспенсър за течен сапун, дифузери с пръчици и разбира се поставки за четките за зъби.