Банята на 2016

Банята на 2016-та година

През последните няколко години се наложиха интериорни тенденции в обзавеждането на банята към доближаването й до природата – баните да са „по-зелени“ и по-екологични.

Въпреки, че хората искат да бъдат загрижени за околната среда, те не искат да жертват стил или функционалност. Банята е място, където човек трябва да се чувства себе си, да отпочине, да релаксира и да се зареди със сили.

Времето когато беше модерно в банята да се използва само теракот, гранитогрес и мрамор отмина и днес банята е място на фантазиите. Най-естествените елементи в природата, без които няма как да съществува живот са дърветата и зеленината, водата и въздуха, и светлината.

Интересните интериорни решения за банята

Смелите и впечатляващи интериорни решения за бани през 2016 г. залагат на много светлина в банята (от приглушена, можеща да бъде увеличена до осветяваща всяко ъгълче), използване на комбинации от паркет, гранитогрес и камък.

Завладяващи светлинни ефекти в обзавеждането за баня се постигат, чрез големи огледала, които освен красота, внасят със себе си и удобството да можеш да се огледаш в цял ръст. Също така визуално уголемяват банята, създавайки зрителна измама.

Големите струи вода падащи сякаш от разхлаждащ водопад са задължителни за банята на 2016-та. Ефектът се постига, чрез вграждащи се стилни душ панели. Удоволствието от 1 кв. метър изсипваща се нежно от тавана вода е нещо, което не е за изпускане.

Обзавеждането за баня задължително трябва да е от дърво, а не от pvc. Обзавеждането от дърво се защитава със специални лакове от водата, които гарантират отличния му вид и функционалност.

Комбинацията от паркет или декинг с гранитогрес и мрамор впечатлява дори и най-големите скептици, а дървото действа и разтоварващо от стреса. Съветите на специалистите са да не пропускаме в интериора и зеленината – истински, а не изкуствени високо растящи растения – много подходящ за баня е бамбукът.

2016-та година доказва, че колкото и малка да е банята, ако е обзаведена с мисъл за природата и с цел да заприлича на малка уединена полянка, ще стане едно красиво, спокойно и уютно кътче, в което можете да откриете наслада.