Цветна фантазия в банята

Цветна баня

Фаянсовите плочки, които предпочетете за пода на вашата баня, обуславят цялостното впечатление за помещението. Различните плочки могат да накарат банята да е по-малка или по-голяма, според използваните цветове. Има повече от достатъчно идеи, които може да приложите за вашата малка баня, да я направите огромна и привлекателна.

Как да подберем плочките за банята

Едно от основните неща при подбора на плочки за баня е да ги подберете така, че да бъдат устойчиви на вода. В това отношение имате право на избор. Мозаичните, както и по-стандартните керамични и дори стъклени плочки са сред продуктите от наличните материали на пазара. Изборът ви в този случай е въпрос на личен вкус и финансови възможности. Плочките за баня в тъмни цветове могат да направят банята ви да изглежда дори по-малка, отколкото е. Декорацията на тесни помещения е добре да бъде направена чрез светли плочки, но не непременно бели. Бежовото и светлите пастелни цветове са перфектни. Предимството на светлият под в банята е отражението на светлината, правейки стаята да изглежда просторна.

Ако все пак решите да използвате бели плочки, може да разнообразите дизайна, чрез произволно поставяне на цветни плочки сред белите или изработите разноцветна граница между различните части на банята. Бихте могли да използвате цветни плочки от един цвят или няколко различни цвята. Декорациите с цветни мотиви могат да разнообразят всяка еднообразно изглеждаща баня.

Мозаичните плочки също са добра алтернатива за декорация на малка баня. Комбинация от разноцветни плочки или ярки и светли такива е сред идеите, подходящи за всяка баня.

Друга идея, която може да използва при декорация на малката баня е поставянето на различни плочки за душа и останала част от помещението. Това поставя акцент върху двете части на банята и дори малкото пространство да изглежда просторно с функционалното разделение.