Интериорни врати – удобството за дома

Нови интериорни врати у дома

Ако вече сте закупили своето жилище и се занимавате с неговото отлично обзавеждане и качествен ремонт, неминуемо ще стигнете до проблема с избора на подходящи интериорни врати. Какво е необходимо да знаете, преди да се спрете на окончателен вариант?

С какво трябва да се съобразите при избора на интериорни врати

Преди всичко трябва да се съобразите с типа на сградата и помещенията, за които са предназначени интериорните врати, както и с вътрешния дизайн. Важно е и да изберете здрави и стабилни каси, леки табли и красиви первази, удобни за монтаж.

На първо място ви препоръчваме да се спрете на первази, които са двустранно компенсационни. Това ще позволи на фирмата, която ги монтира да прикрие евентуални малки изкривявания на зида, които съществуват при почти всяко „бързо“ строителство.

Когато правите избора на своите интериорни врати, огледайте ги на добра светлина и обърнете внимание на боята. Когато тя е качествена, вратата не мирише.

Преди да закупите вратата, поинтересувайте се от нейното покритие. Обикновено се предлагат ламинирани интериорни врати, които са ламинирани с хартиено фолио или с ПВЦ. Те са добър избор дотолкова, до колкото се предлагат в различни цветове и вероятността да намерите подходяща за вашето обзавеждане е голяма. Рисковете са свързани с възможността вратата да отделя миризма на лепило, когато става дума за облепени с ПВЦ врати. Ако се спрете на такава, покрита с фолио, имайте предвид, че фолиото е нетрайно и може бързо да бъде наранено.

Съществуват различни видове врати, изработени изцяло от дървен материал, най-често чам. Интериорните врати могат да бъдат с табли и каси от ПДЧ, фазер, OSB, шперплат и др. плоскости.

Цялото това разнообразие в интериора затруднява потребителя при неговият избор. При всички положения, ако изберете истинското дърво няма да сбъркате. То е най-трайно и най-красиво, стига да е изработено прецизно и материалът да е добър.

Каквото и решение да вземете, не подценявайте избора на интериорните врати. Те са важна част от обзавеждането на вашето жилище и ще му придадат един по-различен и по-красив облик, когато са подбрани с усет.