Кое е по-добрият избор – къща или апартамент

Кое е по-добрият избор - къща или апартамент

Има два вида хора: единият тип са тези, които предпочитат да живеят в апартамент, а другият – тези, които отдават предпочитания на идеята да живеят в къща. На следващите редове ще поговорим за това коя опция е по-добра. Не е възможно да се даде правилен или грешен отговор на този въпрос, тъй като всеки човек е различен и цени различните предимства и недостатъци по различен начин.

Предимствата и недостатъците на живота в апартамент

Нека този път започнем от отрицателните страни, а след това ще се прехвърлим и на хубавите:

Минуси

Най-големият недостатък на апартаментите е, че през повечето време те са значително по-малки от къщите. Разбира се, това не винаги е така, защото все пак има и малки къщи и големи апартаменти.

Това, обаче, не трябва да бъде факторът, който да ви подтикне към дадена сделка или да ви откаже от друга, освен ако не сте семейство с много деца, където пространството е наболял проблем.

Във всеки случай, апартаментът също може да е добра опция ако се научите как да се възползвате максимално от пространството, което имате. Намерете начини да спестите от място като замените класическите мебели, които лежат на пода с такива, които са монтирани на стена. Също така, можете да направите стаите да изглеждат по-големи, като използвате правилните цветове и материали.

В апартамента сте заобиколен от съседи и може би не всички са приятелски настроени. Може би обичате спокойствието и тишината? Понякога е малко трудно да ги намерите тези неща в апартамент. Най-доброто, което можете да направите, е да се опитате да установите добри взаимоотношения със съседите си още от самото начало. Опитайте се да ги уважавате, защото така имате по-голям шанс също да бъдете уважавани.

Любителите на домашни животни често споделят, че намират апартаментите за малко по-трудно място. Ако искате куче, ще се борите за правата си с хората, които живеят около вас и вероятно ще срещате доста съпротива. Котките и други видове малки домашни любимци няма да бъдат проблем (поне така се очаква, макар че човек никога не знае), така че ако живеете в блок, най-добре насочете избора си към някое дребно животинче.

Плюсове

Ако размерът на жилището е по-малко важен фактор в сравнение с местоположението, тогава често пъти апартаментите бият по точки. Изборът на малък апартамент може да ви позволи да се насочите към по-добро местоположение, особено ако се сравнявате с онези, които предпочитат къщите. Тук може да се каже, че количеството е за сметка на качеството, особено ако живеете в някой от хубавите квартали на града.

Що се отнася до сигурността, апартаментите изглеждат като доста по-добър избор. Някои жилищни сгради имат дори охранители, а много от тях имат защитени входни врати, които могат да бъдат отворени само с код или карта. Също така, несъмнено е по-малко вероятно потенциалният крадец да остане незабелязан, особено имайки предвид колко е голям броят на потенциалните свидетели.