Кои цветове правят дома ви да изглежда скъп

цветове в дома

Цветовете на едно жилище не само въздействат върху емоционалното и психически състояние на неговите обитатели, но също така могат да окажат голямо влияние и върху неговата стойност.

Причината е, че докато едни цветове създават усещане за лукс и богатство, други по-скоро създават усещане за простота. По този начин са възможни варианти, при които един дом с бюджетно обзавеждане може да изглежда скъп или пък апартамент със скъпи обзаведен със скъпи материали да изглежда евтин.

Магията на цветовете

Определено американските дизайнери оглавяват листата на най-талантливите и опитни в света, тъй като на немалка част от тях се налага да обзавеждат апартаменти и вили за милиони долари.

Оказва се, че когато един клиент не знае какво иска, има вариант да се постигне дизайн, който определено да му допадне, без значение от вкуса. Специално място играе един цвят, който ни е познат като слонова кост.

Оказва се, че цветът слонова кост като цяло комбинира куп качества. От една страна, той е светъл, но е едновременно с това топъл. Той прави пространството голямо и просторно, но не го лишава от уют.

Неговият характер се харесва на почти всеки, а усещането е, че пред нас има нещо много скъпо и качествено. В допълнение, дизайнерите казват, че слоновата кост е чудесен избор ако човек не умее да съчетава цветовете добре, защото то върви доста добре с всичко.

Бялото е класика

Бялото наистина е класически цвят, но тук е много важно да се каже, че съществуват много и различни оттенъци. Не всеки нюанс на бялото се съчетава с всичко. Освен това, на бял фон всички останали мебели изпълват много повече, така че трябва да сте изключително внимателни.

С бялото ще постигнете елегантен вид ако добавите черно, тъмно кафяво и бежово. Особено добре се съчетава бялото ако например дограмата на прозорците е черна. За да придобиете обаче усещане за висока стойност и лукс, стените трябва да изглеждат съвършено гладки, да се освежават често и да се осигури подходящо количество светлина в помещението.

Подберете внимателно подовата настилка

Важно е също и какъв цвят ще е килимът в стаята. На пръв поглед съвсем маловажен, той оказва голям ефект на крайния резултат. Ако срещате затруднения, поставете нещо в кремави нюанси и няма начин да сбъркате.