Готова кухня или по поръчка – кой е по-добрият вариант

готова кухня или по поръчка

При предстоящ ремонт на дома всяко едно помещение си има своите особености и предизвикателства (вижте в Nashdom.eu). Когато става дума за кухненската част, един от основните казуси е дали да заложим на готови модули или да поръчаме да ни бъдат направени такива.

В търговската мрежа се предлага голямо разнообразие от готови кухни. Достатъчно е само да изберете желания модел, да го платите и да договорите в кой ден и час е удобно да ви бъде доставена и инсталирана кухнята.

Освен това, повечето от предлаганите решения са изработени с много стил и вкус, така че това едва ли ще бъде проблем. Да не споменаваме и това, че дори и най-елитните вериги за мебели предлагат чудесни цени за готовите кухни.

Къде тогава е проблемът

Колкото и стилно да са замислени, готовите кухни се предлагат със стандартни размери, което понякога може да означава доста сериозно несъответствие. Поставена на мястото, готовата кухня може да стои нелепо, а понякога дори е невъзможно да бъде инсталирана.

Може да се окаже изключително трудно да се напаснат формите на стаята към модулите на кухнята, а нуждата от търсене на майстори, които да правят опити да я адаптират по някакъв начин, могат да ви излязат доста солено.

Предимства на кухните по поръчка

Като цяло, поръчковите мебели имат изключително много предимства, като едно от тях е това, че те не само ще ви бъдат доставени, но и всичко ще бъде сглобено на място във вашия дом, без да се налага допълнително заплащане за това.

Специалистите ще се погрижат за това кухнята да отчете всички необичайни характеристики на вашия дом, давайки ви възможност да адаптирате размерите на шкафовете към всяка ниша, извивка и необичаен ъгъл.

Най-хубавото в случая е, че поръчковата кухня ще оптимизира много по-добре пространството във вашия дом, правейки го да изглежда по-голям. Всеки квадратен метър ще бъде използван много по-пълноценно.

Няма да има незаети празни ниши, в които да се чудите какво да поставите, ако въобще има такава възможност. И не на последно място, обикновено, фирмите за изработка на кухня по поръчка ще се погрижат и за ел и ВиК инсталацията, а също и за инсталирането на вградените ел уреди.