Хол и кухня в едно – предимства

Хол и кухня в едно - предимства

Напоследък при новото строителство, не само в България, но и в други държави по света, се налага една интересна тенденция. Все по-често се строят жилища, при които кухня и хол се оформят като едно просторно помещение, което е по-известно под наименованието “дневен тракт”.

Много често ще чуете хората да се оплакват, че не могат да сготвят у дома си някои любими ястия, само и само защото това е изключително трудно и ще доведе до лоша миризма по меката мебел в другия край на помещението.

Какви са предимства

Докато наличието на дневен тракт несъмнено идва с някои неприятни неудобства, това може да бъде и голямо предимство, стига да можем да погледнем на нещата от една малко по-различна перспектива.

1. Край на чувството за изолация

Да бъдете майка и домакиня си има своите отрицателни страни и една от тях е неприятното чувство за изолация, когато цялото семейство се е събрало в хола за вечеря, а вие готвите в кухнята.

Отвореното пространство решава този проблем завинаги, защото вие ще бъдете само на една ръка разстояние от семейството и ще участвате в разговора, обменяйки шеги и мнения с останалите.

2. По-лесен достъп

При кухня и хол в едно вече няма да се налага да оставяте гостите си сами, отивайки в другата стая за да проверите дали ястието във фурната е готово. Това може да ви се струва само минутка, но за гостите са едни дълги празни интервали, в които те се чувстват неловко сами в другата стая.

3. По-просторен дом

Едно малко жилище може да е просторно, а едно голямо може да изглежда задушаващо тясно. Обединяването на хол и кухня при всички положения означава наличието на една доста по-голяма и широка стая, дори и ако жилището е с ограничена площ.

4. По-безопасно за децата

Обединяването на хол и кухня ви позволява да наблюдавате децата си докато се занимавате с домакинските задължения в другата стая. Това несъмнено е голямо предимство и ще ви позволи да държите малките под контрол, докато готвите, почиствате или миете съдовете.

5. Повече гъвкавост

Помещенията с отворен план позволяват да проявите повече гъвкавост по отношение на дизайна и интериора. Можете да проявите креативност и да създадете едно просторно пространство от  две тотално различни части.

Избирането на този вариант ви гарантира, че със сигурност вашия дом няма да бъде като всички останали и ще притежава свой уникален вид и дух. Ако си падате по нестандартното, това е вашето решение.