Маса за трапезария – как да изберем идеалната кухненска маса

Избор на маса за кухня

Каквото и да си мислите, то щастливците, които имат възможността да се разпростират в огромен апартамент, състоящ се от 5-6 стаи, съвсем не са много. Обикновено хората разполагат с кухня и трапезария, които са едно цяло помещение. Тогава масата, която са избрали, освен че се използва за хранене, тя също така влиза в ролята на плот за рязане, място за рисуване и какво ли не още.

Ако точно в този момент ви предстои да избирате подобна мебел, то нашият съвет е да не бързате, а да огледате всички предложения, които магазините ви предлагат. Помислете внимателно върху това какво пространство можете да отделите за масата, както и това колко функционална да бъде тя.

В тази статия ще се опитаме да ви дадем наистина полезни съвети, свързани с това каква маса да изберете за вашата кухня или трапезария, според това в какво жилище живеете. Надяваме се насоките, които ще споделим с вас, да ви бъдат наистина от полза и в най-скоро време да се сдобиете с мечтаната мебел, при това без да е нужно да инвестирате кой знае каква сума средства.

Какво трябва да знаете при избора на маса за хранене

Първото и най-важно нещо, което трябва да обмислите внимателно, е именно това къде ще поставите вашата маса. Ако кухненското пространство е твърде малко и в него можете единствено да се разминете с друг член от семейството, то най-добре да не го превръщате в още по-задушаващо. За предпочитане е да я поставите в трапезарията, която се състои от повече квадрати и на това място да си прекарвате приятно времето с любимите си хора.

Ако ли обаче сте решили масата да бъде поставена в кухнята, поради простата причина, че сте един от онези щастливци, за които споменахме по-горе, то тогава идва ред на това да помислите за какво още ще бъде използвана нейната повърхност. Смятате върху вашата мебел да режете зеленчуци, да сервирате и да вършите още куп неща? В такъв случай ви съветваме да се сдобиете с доста по – устойчива маса, която да не се амортизира скоро след като я закупите.

Размерът определено има значение, когато става въпрос за избор на маса. Подберете внимателно тази мебел, според това с колко пространство разполагате в помещението. При необходимост вземете в ръка метър или ролетка и внимателно премерете площта, която ще заема тя.

Надяваме се точно в този момент да се чувствате много по-уверени и съвсем скоро да се сдобиете с идеалната маса, независимо от размера на жилището, което обитавате!