Покривка за маса – как да я изберем

Евтини покривки

Знаете ли, че една правилно подбрана покривка е в състояние да промени цялостната визия на помещението и да внесе такъв уют, за който дори не сте й мечтали. Ще споделим с вас нещо много интересно и важно, което е добре да запомните. Покривките съвсем не са нещо незначително, те си живеят свой живот и е от ключова важност да ги избирате внимателно, тъй като част от хармонията в дома ви, дължите именно на тях.

Какво трябва да знаем, преди да си купим покривка

Едно от нещата, с които задължително да се съобразите при избора на покривка, е именно нейният размер. Той трябва да съответства на масата, която ще покрива и да не бъде и сантиметър по-малка или по-голяма. В противен случай рискувате постоянно да се вглеждате в нея и именно онези излишни краища постоянно да ви напомнят, че е време за повторна смяна.

Ако сте решили да следвате правила и закони при избора на покривки, то напомняме, че висящата част трябва да бъде точно 40 сантиметра и то от всичките й страни. Онези от вас, които обаче в дома си имат кръгла маса, то нека бъдат информирани, че при тези модели висящата част е по-къса, приблизително 30 см.

Може би сте присъствали на изключително тържествени поводи и сте ставали свидетели на това как самата покривка стига почти до земята. Всъщност това е част от етикета, отнасящ се за наистина важни мероприятия и гала вечери. Разбира се, в домашни условия това е трудно за постигане и не толкова практично, тъй като лесно можете да настъпите единия край и да провалите цялата трапеза.

Разбира се, когато ви предстои да посрещате скъпи и важни гости, то задължително трябва да извадите тежката артилерия на помощ. Тук става въпрос както за покривка, така и за прибори, сервизи, свещници, пръстени за салфетки, кристални чаши и прочие.

Съвсем не е задължително обаче покривката да бъде съвършено бяла и всичко, попаднало върху нея по невнимание, да се превръща в обществено достояние. Можете съвсем спокойно да заложите на друга гама и това отново ще ви гарантира великолепната визия на трапезата. Някой хора си мислят, че официалните вечери задължително биват свързани с бели покривки, но според нас това е абсолютна измислица и отживелица.

Покривките често са в състояние да разказват истории или да ви напомнят за преживявания. Отнасяйте се с тях със същото внимание и любов, каквито те ви осигуряват по време на вечери. Не забравяйте, че всеки един повод, било то Коледна вечеря, романтична вечеря или друго, са свързани с избора на различни покривки. Подбирайте ги внимателно, така че да придадете категорично великолепен вид на вашата трапеза.