LED осветление за дома – защо да заложим на него

Домашнно осветление с лед лампи

Много домове в България постепенно преминават от конвенционално осветление към LED решения, като голяма заслуга за това са качествата и характеристиките на по-модерният осветителен подход. 2r-bg.com са един от най-големите онлайн магазини и снабдители на LED осветление в страната, с богат каталог подходящ за употреба в дома и градината.

Осветеността на дома е строго индивидуален избор, като това, което изберете изцяло зависи от вашите потребности и нужди. Тези решения стават още по-очевидни, когато слънцето се скрие а играта на сенки и светлина наистина се обостри – като осветителната индустрия ви предоставя с избор на безпрецедентно ниски цени.

Какво ви предлага LED осветлението за дома

Много от нас са свикнали с конвенционалните източници на светлина – обикновените крушки, които действат чрез провеждане на електричен ток през филемент намиращ се в центъра на крушката. Това създадено напрежение „запалва” филемента, което превръща енергията в светлина, яркостта на която зависи от нейната спецификация за волтаж.

Процес протичащ по този начин употребява значително по-голямо количество енергия, този аналогов подход предава топлина на светлината, която произвежда, но е значително по ангажиращ за вашата система. За разлика от тях, LED крушките „дигитализират” електричеството в светлина като преминават през микрочип и миниатюрна платка.

Този процес е значително по-ефикасен начин за превръщане на електричество в светлина и е сравнително ново въведение в света на осветителните тела. Предимствата на енергоспестовност тук са очевидни, друг изхождащ аспект от това е, че тяхната подмяна е значително по-рядка.

Осветление за дома

С LED осветление за дома вие и вашето семейство имате значително по-голям контрол над осветеността. Много от LED осветителните тела, които 2r-bg.com предлага, са подходящи за контролери или така наречените „димъри” за светлина. Така можете да оборудвате дадено помещение с контролер за количеството светлина като сами избирате колко да е то.

Друга иновация в технологиите са RGB светлините, които също са вид LED осветление. То ви дава възможността да избирате цвета на светлината в една стая – така една нормално осветена детска стая се превръща в омагьосана страна или хол в домашен театър.

Благодарение на бързо разрастващият се отрасъл, крайният клиент има наистина богат избор и може да намери най-различни решения на своите осветителни проблеми. Всичко, което сме свикнали да е аналогово, като аплици, лампиони, полюлей и наземни лампи вече може да бъде намерено под LED форма, като всички добри качества на технологията са запазени.

Друго важно предимство е качеството на светлината – поради ефикасната си природа, LED осветлението предлага на потребителя си значително по-чиста и ясна светлина, която е предоставена по природо съобразен начин.