Малката стая може да изглежда голяма – 6 начина да го постигнете

Как да уголемим малката стая

Ако искате да превърнете малкото помещение в по-голямо, без да разбивате стените, то значи тази статия ще ви бъде наистина полезна. Ще се опитаме да ви дадем съвети, с които можете да си послужите и ви гарантираме, че резултатите ще бъдат на лице почти веднага. Препоръчваме ви да спазвате стриктно нашите инструкции, така че ефектът да бъде видим и в крайна сметка да успеете да постигнете целта си.

ТОП съвети как да го постигнете

Все пак не всеки може да се похвали с това, че е успял да превърне мини кухнята или хола, които притежава, в просторни помещения, където с наслада да прекарва времето си. Е, надяваме се, че вие ще можете да постигнете това и то без кой знае какви усилия. Ето какво се изисква от вас.

1. Задължително акцентирайте на топлите и светли цветове

Правило номер едно е никога да не боядисвате стените в тъмни цветове, както и да купувате мебели в тъмната гама, ако искате да направите така, че малкото помещение да светни и да изглежда по-просторно и по-голямо. Помнете, че мрачните цветове успяват да смалят оптически всяко пространство и също така не са кой знае какъв извор на уют и хармония. Има хора, които ги предпочитат, но ние не сме им особени привърженици.

2. Светли пердета или завеси

Вече споменахме за стените и мебелите, но това правило важи с пълна сила и за самите завеси. Избирайте светли цветове, които да внесат онази топлина, от която се нуждаете.

3. Заложете на мебелите в по-голям размер

Колкото по-малки са мебелите, толкова по-малко ви изглежда помещението. Именно поради тази причина ние ви съветваме да се фокусирате предимно върху по-големите мебели. Нека не забравяме още, че големите мебели създават усещане за лукс.

4. Препоръчително е мебелите да бъдат с крака

Това страшно много отваря помещението и също ще допринесе за изпълнението на крайната ви цел. Така ще имате усещането, че в стаята има повече въздух и много повече пространство.

5. Монтирайте шкафовете колкото се може по-високо

Няма значение дали сте решили да се обзаведете с шкаф за телевизор или такъв за книги, то съветваме ви да го монтирате колкото се може по-високо, така че да създадете илюзията, че таванът ви е наистина висок.

6. Задължително декорирайте с големи предмети

Подобно на големите мебели, големите предмети също превръщат малката стая в далеч по-голяма и просторна.

Надяваме се статията ни да ви е била полезна и много скоро да се сдобиете с перфектната просторна стая, за която мечтаете!