Обзавеждане на детска стая – Фън Шуй ефект

Детско обзавеждане

Безспорно всеки родител се стреми към това да осигури най-доброто за своето дете. При обзавеждането на детската стая се влагат не малко време, размисъл, емоции и несравнима доза желание. Опитваме се да инвестираме във възможно най-скъпите предложения на пазара, така че наследниците ни да се чувстват наистина комфортно и удобно.

Напоследък ни прави впечатление, че все по-голяма част от родителите се опитват да обзаведат детската стая на своите мъници по Фън Шуй, като смятат, че по този начин те ще им осигурят здравословна среда, изпълнена с любов и положителна енергия, която в съвременният свят е нещо наистина важно, тъй като стресът, с който се сблъскваме, успява да нанесе трайни последици върху психиката и възприятията ни.

За да бъдем наистина полезни за всички онези родители, които са на път да превърнат детската стая на своите малчугани в едно уютно местенце за живеене. Те трябва да се съобразят с някой от правилата, които налага този модел и да създадат онзи интериор, който да допринесе за това стаята да бъде потопена в положителна енергия.

Какво трябва да знаем при обзавеждането на детската стая и към какви правила да се придържаме

На не малка част от родителите ще им бъде наистина трудно, ако до този момент не са черпили каквато и да било информация за Фън Шуй метода, затова и редовете по-долу смятаме, че ще им бъдат наистина полезни и бързо ще успеят да се ориентират в обстановката, тъй като ние няма да ги заливаме с ненужни писания, а ще акцентираме единствено върху онова, което има значене при обзавеждането на стаята за малките ни съкровища.

Сред основните правила е начинът, по който ще се постави леглото. То трябва задължително да се превърне във фокусна точка на стаята. Задължително е леглото да не бъде поставяно под прозорец, както и да не бъде с гръб към вратата, тъй като това е в противовес с разбиранията за метода. За предпочитане е около самото легло да липсват всякакви електрически уреди, било то нощна лампа, бейбифон или каквото и да било друго.

Ако до него момент сте колекционирали стари предмети или имате в къщата си сувенир, който сте пазили от дълго време и сте възнамерявали да го поставите в стаята на детето, то избийте си това от главата. Според философията на Фън Шуй домът трябва да изразява времето, в което живеем точно сега, а не миналото ни. Именно поради тази причина не се препоръчва да се пазят стари предмети.

Друго, към което да се придържате, е водата. Не бива в детската стая да присъства аквариум или друг предмет, свързан с водата. Ако детето ви има астма, то задължително е да изхвърлите всички онези предмети, които по някакъв начин са свързани с вода.

Винаги подреждайте детската стая или ако детето ви е по-голямо, то създайте у него навици да подрежда собствения си кът. Подреденото помещение създава усещане за спокойствие. Добре е да декорирате стаята с неща, които са изработени от децата ви, както и награди, които са спечелили при участие в различни турнири или олимпиади.

Надяваме се да сме ви били наистина полезни и да успеете да превърнете това помещение от дома си в перфектната стая за детето, в която да цари положителна енергия и много любов.