Обзавеждане на антрето – 7 ценни правила

Мебели за антре

Когато някой влезе в дома ви, то първите впечатления, които трупа за него, са именно от антрето. Това е онази малка стаичка, която приветства гостите. Днес ще обърнем съсредоточено внимание на онези 7 ценни правила, които е добре да имате предвид, когато обзавеждате вашето антре. Сигурни сме, че ще бъдем полезни за онези, които се опитват да моделират стария си дом или избират визия за новото си антре.

На какво да обърнем внимание при обзавеждането на антрето

  1. Тапети или мазилка да изберем;

Както повечето от вас могат да предположат, материалите, използвани при обзавеждането на стените в едно помещение, са от ключова важност за неговия цялостен облик. Привържениците на по-изчистената визия могат съвсем спокойно да изберат мазилка в по-нежен и изчистен цвят.

По друг начин обаче стои въпросът, ако сте любители на по-атрактивния интериор. В такъв случай е за предпочитане да заложите на цветни тапети с интересни мотиви по тях. Имате възможност да ги залепите на всички стени или само да акцентирате, чрез тях. Оставяме на вашето въображение да сътвори онази картина, която витае в него.

  1. Какви мебели да изберем;

Мебелите са също изключително важни при обзавеждането на антрето. Можете да заложите както на по-традиционна визия, така и на далеч по-нестандартна. Тук е моментът да се съобразите с основния стил на обзавеждане в дома ви. Това ще ви помогне много при избора на шкаф, закачалка, огледало или друго, което сте решили да вмъкнете в тази малка стаичка, приветстваща в дома ви.

  1. Подова настилка;

В повечето случаи хората залагат на теракот, гранитогрес или друг подобен материал. Можете обаче съвсем спокойно да поставите ламинирана повърхност. Тя не само създава усещане за уют, но и допълва по изключителен начин цялостното обзавеждане.

  1. Не забравяйте за осветлението;

Колкото и странно да ви се струва, то осветлението е онзи ключов елемент, който в никакъв случай не бива да пренебрегваме. За предпочитане е да заложим на стилно и атрактивно осветление, което да се превърне в акцент и всеки път, щом прекрачим прага на дома, то да изпитваме възхищение от това, което се разкрива пред погледите ни.

  1. Цветовете са фундамент;

Говорейки за антрето, то трябва да внимаваме много при избора на цветове. Ако искам е да отворим максимално самото помещение, то препоръчително е да изберем по-нежни и топли цветове. Ярките нюанси пък носят едно незаменимо настроение, което се усеща още от влизането в дома. Каквито и цветове обаче да изберете, то важно е да ги съобразите с общия фон на дома си, така че да се получи хармоничен интериор.

  1. Декоративни елементи;

Декоративните елементи са част от обзавеждането на всяко едно от помещенията. Те носят настроение, разказват за своя притежател, подплатяват с уют, светлина и хармония. Можете да закачите картина, да поставите ваза с цветя или любима фигурка, която ви напомня за някое от онези вълнуващи места, на които сте били преди време.

  1. Места за съхранение;

Добрата новина е, че днес на пазара се предлагат какви ли не интересни органайзери, кутии за съхранение и всякакви подобни творения, които не просто ще въдворят ред, но и ще допълнят обзавеждането на антрето, нанасяйки последните щрихи.

Желаем ви успех и се надяваме наистина да сме ви били полезни. Можете да прочетете и останалите статии в NashDom.eu.