Офис обзавеждане – основните изисквания, които трябва да имате

Офис обзавеждане - основните изисквания, които трябва да имате

Изборът и покупката на офис обзавеждане много често се базира на емоционален избор, но това е грешно и не бива да е така. Това решение трябва да се взима на базата на редица фактори, всички от които са абсолютно практични и базирани на реални параметри. Цена, издръжливост, дизайн – всичко това е от значение, но тежестта на различните изисквания далеч не е еднаква.

Издръжливост – основно изискване към офис обзавеждането

Издръжливостта е един от основните параметри, на които трябва да отговаря качественото офис обзавеждане.

То трябва да бъде устойчиво във всяко едно отношение поради следните причини:

Защото се ползва интензивно

Не може да се сравни интензитетът, с който се ползват мебелите у дома с този, на който се подлагат тези в офисите. Там едно и също обзавеждане се използва в продължение на най-малко 8 часа всеки ден, като всеки очаква то да издържи практически на всичко.

Защото се ползва от много хора

Колкото повече хора използват дадено обзавеждане, толкова по-бързо то се чупи и амортизира. Факт е, че дори и домовете, в които живеят по-вече хора, се нуждаят от ремонт и преобзавеждане много по-често.

Защото не се пази

Няма защо да се заблуждаваме от това, че някой ще пази мебелите ни. Това няма да се случи, колкото и да ни се иска. Нито у дома, нито в офиса. Обикновено хората пазят само когато са си вкъщи, което автоматично изключва офисите от класацията.

Цената – нека не я забравяме

Цената винаги е един от основните фактори в избирането и покупката на офис обзавеждане. Тя съответно трябва да бъде достатъчно приемлива, за да можем да се абстрахираме от нея и да се ръководим от останалите параметри. Когато се насочим към нещо твърде евтино, веднага в главата светва лампичка.

Казваме си, че нещо не е наред и с право. Не рядко евтините мебели ни “изоставят” твърде бързо, дори още преди да са ни омръзнали, а това означава, че скоро трябва да купуваме нови. Твърде високата цена също не е добро решение за офиса, където всичко се ползва невнимателно и се подлага на нечовешко натоварване.

Идеалното решение се намира когато си зададем ценови диапазон и след това се опитаме да се поберем в него, избирайки измежду няколко различни продукта в тези граници.

Стил и дизайн

Ние от MixHoreca.com искаме само да ви припомним и това, че дизайнът не бива да се забравя. Мебелите трябва да отговарят на определен стил и да притежават определено излъчване. Все пак не бива да се забравя това, че в офисите влизат посетители, а нашата цел е хората да харесат обстановката и да се почувстват добре в нея.