Какви са предимствата на затворения жилищен комплекс

Затворен жилищен комплекс

В последните години в България все по-популярни стават така наречените затворени жилищни комплекси. Причината за това може да се търси в много и най-различни фактори, част от които ще засегнем в следващите редове.

Факт е обаче, че все повече хора се ориентират към подобни жилищни комплекси в търсене на по-качествени жилища и по-спокойна обстановка за живот и отглеждане на деца.

Затворен жилищен комплекс – какво представлява

Нека обаче се върнем в началото и да обясним малко по-подробно какво представляват затворените жилищни комплекси.

Както подсказва името им, тяхната основна характеристика е, че обединяват група от жилищни блокове в затворен комплекс, който образува едно своеобразно мини-селище.

Затворените жилищни комплекси се характеризират с общи площи, подземни паркинги, охрана и управление на етажната собственост, а някои от тях разполагат дори с магазини.

Спокойна обстановка

Един от ключовите фактори, на които повечето хора държат, при търсенето на ново жилище, е спокойната обстановка.

Разбира се, всички сме минали през младежките години, в които търсим веселба и незабравими преживявания, но в живота на всеки човек настъпва момент, в който той уляга и търси спокойствие в ежедневието си, за да може да се концентрира в неща като работа и семейство.

Последното е особено важно за хората, търсещи локация за нов апартамент, тъй като именно разрастването на семейството и очакването на деца е една от най-честите причини за покупка на ново жилище.

Огромното предимство на затворените жилищни комплекси е именно спокойствието, което те осигуряват, бидейки „изолирани“ от света.

Така ще си осигурите уютен и спокоен кът, в който децата ви да растат щастливи, а вие да почивате ефективно, за да бъдете готови за предизвикателствата, които стоят пред вас.

Качествена поддръжка на общите части

Както споменахме, затворените жилищни комплекси разполагат с общи части, които могат да включват най-различни неща, като например, зелени части, детски площадки, фонтани, пейки, алеи и прочие.

За разлика от по-старите жилищни комплекси в София, обаче, тези общи части не се оставят на произвола на съдбата, нито на добронамереността на резидентите, която много често липсва, а се поддържат от собственика на комплекса или от специално наета за това фирма.

Така вие ще може да се наслаждавате на тези общи части и да ги използвате пълноценно, без да се налага да влагате допълнителни усилия или финанси в тяхната поддръжка.

Сигурност за вас и вашето жилище

Може би най-важният фактор при избора на жилище е сигурността на мястото и квартала, в което ще се намира то.

Е, при затворените жилищни комплекси няма да има нужда да се тревожите за вашата сигурност – всеки такъв комплекс осигурява денонощна охрана на своя обект.

Така вие ще сте спокойни, че независимо къде се намирате, вие и вашето имущество е предпазено и гарантирано от собственика на комплекса.

Освен това няма да се тревожите, когато напускате жилището си за по-дълъг период от време (като например екскурзия или пътуване в чужбина), тъй като ще има кой да го наблюдава, докато ви няма.

След като ви изредихме толкова позитиви от закупуването на нов апартамент в затворен жилищен комплекс, за вас остава единствено да претеглите позитивите и негативите и да вземете вашето финално решение.