Шедьоври в дома с коркови тапи

Какво да направим с тапите от корк

Със сигурност поне веднъж в живота си сте отваряли бутилка вино и усещането, когато тя се отдели от стъкленото гърло, е наистина изключително приятно. Какво обаче се случва след това с тези коркови запушалки, които всички сме държали в ръцете си?!

Когото и да попитате, то отговорът навярно ще бъде един и същ. Малко са хората, които ги колекционират или творят различни шедьоври от корк. Обикновено мястото им е в кофата за отпадъци и това е самата истина, без ни най-малко да преувеличаваме.

В тази статия ще ви разкажем и ще споделим с вас редица идеи, свързани с коркови тапи. Сега е моментът да ги отделяте на едно място и след като броят им се е увеличил завидно, то с тях да създадете произведения на изкуството, които да красят дома ви, а и не само.

Смятаме, че няма да ви отнеме кой знае колко време, за да се сдобиете с достатъчно на брой коркови запушалки. Ако не сте кой знае какви привърженици на винените напитки, то можете да потърсите съдействие и от ваши близки и приятели, които да се притекат на помощ. Увеличавайки дневната доза алкохол в името на вашата креативност и творчески идеи.

Какво можем да сътворим с познатите на всички коркови тапи

Хората на изкуството няма да се изненадат от това, което смятаме да споделим в редовете по-долу. Онези, които до сега не са били автори на свои творби, навярно ще изпитат известна доза колебание, но това по никакъв начин не им пречи да пробват и сами да се уверят, че понякога с малко повече старание, креативност и усърдие нещата се получават и то завидно добре.

А сега идва ред на нашите предложения, които нямаме търпение да споделим с онези от вас, които са затаили дъх и са в очакване. Съвсем спокойно можете с коркови тапи да изработите изключително на вид пано, което да поставите на стената в някой от помещенията. За целта са ви необходими няколко на брой коркови тапи, картонена кутия, акрилна боя, нож, четка, лепило. Не мислим, че ще срещнете затруднение при набавянето на всички тези материали, дори напротив. Вероятно повечето от тях вече ги имате и остава да си закупите кратък списък с материали.

Първото, което трябва да направите, е да се погрижите всички тапи да са еднакви като дължина и с гладка повърхност. След това боядисайте кутията в цветовете, които най-много ви харесват. Можете да подредите корковите тапи така, че да се получат интересни форми. Винаги можете да добавите свои снимки или бележки, които да прикачите към паното.

Тези и още много идеи за това как да украсите дома си саморъчно, доверявайки се единствено на въображението и креативността си, ще прочетете в останалите ни статии. Надяваме се да сте се забавлявали и да сме запалили страстта ви към корка, който е един от най-интересните материали, пасващи идеално на всякакви интериорни обзавеждания.