Смяна на щрангове – 3 добри причини да го направите

Смяна на щрангове на входове в София от Megavik.com

За съжаление сградният фонд в България е на доста висока средна възраст, което предполага и висока степен на амортизация на основните инсталации и части на сградата. Наред с редовните ремонти на покрива се налага да се помисли и за навременната подмяна на щрангове. Тези основни тръби са ключови за водоснабдяването на всяка сграда.

За съжаление ние от MegaVik отчитаме, че собствениците на жилища ни търсят едва след като част от тръбите вече са загубили целостта си и налице вече са различни по размерите си течове.

Смяната на щрангове – какви са вариантите ви

Основните варианти, които всяка уважаваща себе се фирма с опит може да ви предложи са следните:

1. Частична подмяна на щранговете

Това е бърз и евтин вариант да се ограничи вече случила се авария. Не е за предпочитане, защото ако на вашия етаж сте с нови тръби, това не ви предпазва от изгнилите тръби на съседите над вас.

2. Цялостна подмяна

Тук се разбира от само себе си, че всички щрангове се подменят с нови. По-скъп, но в перспектива и в пъти по-надежден вариант.

Какво ще спечелите от подмяната на щранговете

Качество

Няма как да пропуснете факта, че качеството на водата се повишава драстично, след като тя минава по нови тръби.

Годините на интензивна употреба водят до нежелани наслоявания, много често със замърсявания.

Това неминуемо влошава редица показатели на водата, което не е за пренебрегване, особено ако водата се използва за питейни нужди.

По-добро налягане на водата в тръбите

Новите тръби ще увеличат налягането на водата, а това от своя страна няма да затруднява работата на различните уреди, за чиято работа е нужна вода.

Доказано е, че пералните и миялните машини имат нужда от определен дебит на водата и когато той не се постига уредите не работят добре.

Може да се стигне и до повреда, което не е желано и може да се избегне, като се вземат мерки навреме.

Спестени разходи от поддръжка и водопроводчици

Избягвате наводнения и скъпи ремонти при фирми за ВиК услуги в София или града, в който живеете. Ако инсталацията е прекалено стара, пораженията могат да бъдат наистина доста големи.

При наистина големите наводнения е възможно да пострада и носещата конструкция на сградата.

Това е риск, който никой собственик на жилище не може да си позволи и за да вземете правилното решение може да се консултирате с експертите на MegaVik.

Какво трябва да направите

Ако живеете в жилищен блок е нужно да съберете съгласието на всички собственици в етажната собственост.

След което може да пристъпите към събирането на оферти, което може да отнеме време, но гарантира внимателна проверка както на цените, така и на гаранционните условия, които ще получите в комплект с новите щрангове на сградата.