Олекотени завивки – как да се грижите правилно за тях

олекотени завивки и как да се грижим за тях

Най-голяма грижа и внимание що се отнася до поддръжка в спалното бельо изискват олекотените завивки . Това е така, тъй като тази спална принадлежност съчетава няколко компонента в себе си, които са изработени от различни материали.

Тук ще получите няколко конкретни съвета как да се грижите правилно за тази така важна част от вашия сън, така че да я запазите безупречна и съответно да ѝ се радвате за по-дълго време.

Имайте предвид, че устойчивостта на времето на олекотените завивки зависи на първо място от тяхното качество и на второ – именно от тяхната правилна поддръжка.

Основни стъпки за поддържане на олекотени завивки

Една много семпла, но полезна хитрина – изтупвайте и разтръсквайте олекотената завивка всеки ден. Най-добре е това да правите сутрин след ставане.

Това действие ще спомогне за наместването на пълнежа на правилните места, така че той да е равномерно разпределен в завивката. Същият принцип се прилага и за възглавниците, чиито пълнеж е различен от мемори пяна.

Несъмнено основна стъпка за поддържане на олекотени завивки е тяхното правилно изпиране и сушене.

Ако използвате плик за завивка, е достатъчно да го сменяте заедно с останалата част от спалното бельо, а самата завивка може да перете не толкова често. Важно е да спазвате указанията за пране и сушене, оставени на етикета на продукта и не забравяйте, че не трябва да смесвате различните цветове в една пералня.

Ако пералнята ви не е достатъчно голяма и е необходимо да натъпквате завивката в нея, по-добре не го правете, защото това може да увреди не само спалното бельо, но и самия уред.

В такъв случай можете да използвате услугите на обществена пералня, където има машини с по-голям капацитет.

Имайте предвид, че естественият пълнеж на домашните завивики не подлежи на химическо чистене и следва да се погрижим по-специално за него.

За предпочитане е да оставите завивката да съхне в хоризонтално положение, така че пълнежът да остане на място.

За да запазите пълнежа на олекотената завивка, независимо дали той е естествен или синтетичен, е необходимо да избягвате вакуумирането на завивката.

То може да увреди по такъв начин пълнежа, че да повлияе отрицателно върху съществени качества на завивката.

При сушене в сушилня, за да предотвратите увреждането на вътрешната част на олекотената завивка, може да я сушите на няколко часа.

Също така в сушилнята може да добавите няколко тенис топки или специално направени за целта топки за сушилня, за да направите пълнежа отново лек и ефирен.

Ако търсите качествени завивки на ниска цена

Може да намерите такива в онлайн магазина PoPijami.bg където богатият асортимент е съчетан със страхотно отношение и достъпни цени. В PoPijami.bg се предлагат предпочитаните материи за изработка на спално бельо, пижами, халати и кърпи, включително памук, ранфорс и сатен.

Може да разгледате сами тяхната колекция от продукти и да почерпите вдъхновение за перфектния сън на вас и цялото ви семейство.