Завеси или щори да изберем за спалнята

Завеси или щори да изберем за спалнята

Завесите са най-подходящото решение за дневни и спални, но в днешно време използването на щори става все по-популярно. С все по-голямото разнообразие от артикули, които се предлагат, това се налага все повече като тенденция.

Щори или завеси в спалнята

Изборът между щори и завеси може да е чисто индивидуален, но в основата си той се базира на различните нужди на отделните хора. В зависимост от особеностите на вашия график и начин на живот, вие можете да заложите на единия или на другия вариант.

При спални с нисък таван и малки прозорци

Ако стаята ви има нисък таван, малки прозорци или скосявания, поставянето на венециански щори може да реши проблема доста добре. За целта трябва единствено да ги монтирате на по-високо място над прозореца и по този начин ще създадете илюзията, че прозорците са по-големи.

При нужда от уединение

Поставянето на венециански щори е перфектна възможност за жилищни помещения, които се нуждаят от уединение и изолиране от околния свят. Ако например непосредствено срещу прозореца на спалнята ви се намира стаята на съседите, това е единствения добър вариант.

За работещите на смени

За работещите на смени (независимо дали във фабрики, детски градини и в туризма) и хора, които предпочитат да имат гъвкав график на работа и работят у дома (например IT специалистите) щорите са отличен вариант.

Те ви позволяват по всяко време да имате една тъмна стая и ви дават възможността да се насладите на дълбок и възстановителен сън. За целта е важно единствено да изберете плътна щора, която не позволява да прониква никаква светлина.

В тези случаи завесите не са добро решение, защото трябва да са плътни и тежки, а това означава да се превръщат в акумулатор на прах и акари само няколко дни след като сте ги изпрали и закачили.

За спалнята на децата

Помислете за варианта да изберете и поставите завеси в спалнята на детето. Освен, че те могат да се окажат фантастично скривалище за малките деца по време на игра на криеница, завесите създават усещане за топлина и мекота.

Освен ако не са много дебели и плътни, те позволяват на светлината деликатно да влиза в помещението, а според цветовете на плата ще можете да придадете завършен вид на стаята.

Децата наистина са игриви и вдигат доста прахоляк по време на игрите си, но нека не забравяме, че прането на пердетата не е толкова трудно и може да се направи за отрицателно време.