Спалня – какво не е препоръчително да държим в тази стая

Спалня в дома

Спалнята безспорно е помещението, в което хората прекарват значителна част от живота си, отдавайки се на спокоен сън, релакс и любов. Когато обаче ви предстои да се превърнете в дизайнер на това кътче от жилището си, то мисията ви безспорно не е от най-лесните.

Не са малко нещата, на които да обърнете съсредоточено внимание и с които да се съобразите, така че крайният резултат да бъде точно онова, което сте си представяли.

Ако до сега сте си мислили, че дизайнът е нещо, което се получава с годините и не е нужно да инвестирате кой знае какви креативност и идеи, докато го сътворявате, то жестоко грешите и ние няма как да не ви поправим.

Именно поради тази причина създадохме за вас статията, така че да сбъднете една от мечтите си, а именно да превърнете спалнята в превъзходно местенце, където с наслада да прекарвате няколко часа в денонощието, обгърнати от топлина и спокойствие.

Какво трябва да знаем, когато обзавеждаме спалното помещение

Едно от нещата, към които е добре да се придържате, е да не държите телевизор в това помещение.

Почти убедени сме, че много от вас спонтанно ще решат, че това е задача, непосилна за тях, поради простата причина, че цял живот за заспивали на звуците на работещ телевизор.

Ние обаче ви предлагаме да направите експеримент със себе си и да пробвате известно време да не включвате копчето на телевизора. Ще се изненадате колко бързо човек може да промени навиците си в положителна посока.

Не забравяйте, че ползите от това да не присъства телевизора в спалнята са редица – няма да се разсейвате, докато четете книга, няма да бъдете облъчвани и прочие.

Не допускайте в стаята, отредена за сън, да присъства бюрото. Това е мебел, която съвсем спокойно може да бъде поставена в трапезарията, стаята за гости или кът, който сте предназначили за отдих и релакс, но не и в спалнята.

Ако все пак сте допуснали в помещението да има бюро, то знайте, че дори да искате да се измъкнете от мисли за работа, то те няма да ви напускат, поради простата причина, че все ще се намери някоя папка или светещ монитор, които да ви напомнят за тях.

Не допускайте в спалното помещение да присъстват прекалено ярки цветове, тъй като те са склонни да черпят не малко от енергията ви и никога няма да се почувствате до толкова спокойни и потънали в блажен релакс, колкото мечтаете.

Най-подходящите нюанси при обзавеждането на спалня, включително при избор на кувертюри, възглавници, калъфки и прочие спално бельо са синьо, жълто зелено, тъй като те предоставят възможност съзнанието ви да се отпусне напълно и вие да се почувствате щастливи и обгърнати от хармония.

Надяваме се нашите съвети да ви бъдат от полза и много скоро да превърнете стаята за сън в едно от най-приятните кътчета в дома си.