Специални врати за специални нужди

Ролетни врати и специализирани входни системи. Специални врати за всички случай.

На пазара има богат избор от входни и интериорни врати, способни да задоволят почти всеки вкус. Когато става дума за специализирани сгради и помещения обаче, тези врати не са подходящи и не отговарят на всички изисквания. За тях се предлагат специални врати, които могат да бъдат изработени по поръчка, според необходимостта на клиентите.

Кои са най-често поръчваните специални врати?

Пожароустойчивите врати са добър избор за помещения, с повишен риск от запалване. Те са метални и направени по най-напреднали технологични иновации и структури. Характеризират се с изключително лесна инсталация, както и поддръжка и осигуряват поне 60 минути пожароустойчивост.

Вратите тип Хармоника се поръчват за големи помещения и халета, който не позволяват натоварване на покрива. Те могат да бъдат едностранни или двустранни и с различен брой крила. В зависимост това, отопляемо ли е или не халето, вратата може да бъде с пълнеж от твърд полиуретанов пенопласт или да е от стъкло. Стъклото може да се комбинира с алуминиева врата или с пълнеж. Всяка една поръчка може да бъде изпълнена индивидуално, според предназначението на вратата. Тя може да бъде със или без праг.

Ролетните врати, направени от стомана са изключително рентабилни, поради опростената си конструкция. Те не заемат много място и се навиват компактно на руло, като по този начин се пести пространство. Подходящи за малки халета.

За помещения с непрекъснат поток от хора, удачно решение са автоматичните въртящи се врати. Те могат да бъдат програмирани и регулирани, в зависимост от натовареността и желанията на клиента. Въртящите се врати придават естетичност на сградата и осигуряват контрол върху потока.

Автоматичните плъзгащи се врати са особено подходящи за големи бизнес центрове, училища, болнични заведения, големи предприятия и обществени сгради. Те са с алуминиеви рамки и стъкла или само стъклени, направени по избор на клиента.

От своя страна автоматичните плъзгащи врати биват ъглови, с едно или две отваряеми врати, с две отваряеми и две неотваряеми врати. Не на последно място са и телескопичните плъзгащи се врати, подходящи за сгради с тесни входове, които трябва да поемат голям поток от хора.

Каквито и да са вашите изисквания за входна врата, вие може да направите поръчка на специализирана такава, изработена спрямо нуждите и изискванията ви.