5 неща, които можем да сготвим на микровълнова

микровълновата печка

Здравословното хранене има различни лица, но за съжаление, ние много често пропускаме куп възможности, и то само защото влизаме в капана на стереотипното мислене.

Науката напоследък прави все повече открития, които показват, че използването на печка с микро вълни всъщност не е по никакъв начин вредно за здравето.

Фактите са такива, че единственият по-голям недостатък на този тип уреди се оказва загубата на влага от някои продукти.

Бутерки

Едно от нещата, които можете да приготвите много лесно в микровълновата печка, това са бутерки. Нуждаете се от един пакет бутер тесто, както и от малко пудра захар.

Трябва да сложите за няколко минути тестото на малки парченца в някоя по-голяма чиния, след което да следите много внимателно дали са се надули парченцата. Гледайте да не изгорят. След това ги поръсете с пудра захар.

Картофи

Картофите са едно от най-големите съкровища на кулинарния свят, когато става дума за приготвяне на храна в микровълновата печка.

Те не само, че не губят от вкусовите си качества, но дори стават още по-апетитни. Преминали термична обработка в този уред, те добиват вкус, който много се отличава от този на печените на фурна или на варените картофи.

Разликите са доста осезаеми, а времето, което изискват за да достигнат до състояние годно за консумация, е несравнимо по-кратко.

Трябва единствено да ги надупчите много добре с вилица, след което да им добавите масло и да ги поставите в специален стъклен съд, който има капак и може да се затваря.

Омлет

Само за 6 до 10 минути можете да приготвите фантастичен омлет на микровълнова. Нуждаете се единствено от няколко яйца, парче сирене, малко олио, подправки и ще получите бързо ястие, което ще ви накара да си оближете пръстите.

За да си хапнете подобна гозба, единственото необходимо е един стъклен съд с похлупак, който да може да се сложи в уреда без да се повреди.

Огретен

Едно от сложните ястия, които можете да приготвите на микровълнова фурна е огретен. Той изисква малко повече време и усилия, но резултатът си заслужава.

Трябва първо да нарежете картофи на малки парченца, да ги сложите да се обработят за няколко минути и след като омекнат и стават за консумация, идва ред да добавите сирене, яйце и кашкавал.

Тиква със захар и орехи

Ако ви е дотегнало да стоите над фурната и да приготвяте десерти, можете да се насладите на едно изключително бързо ястие, което няма да ви отнеме повече от 20 минути.

Толкова е нужно на тиквата за да претърпи необходимата термична обработка под силното въздействие на този уред, достигайки до една крехка консистенция, идеална за консумация.

Най-хубавото е това, че няма да се налага да правите каквото и да било.

Здравословно

Лошата слава на този вид уреди не е оправдана по какъвто и да било начин. Все повече специалисти се убеждават, че всъщност няма нищо лошо в храната, която е приготвена по този начин.

Тя може всъщност да бъде в пъти по-диетична и здравословна от тази, която печем, варим или особено от пържената.