5 неща, които трябва да почистваме със спирт

5 неща, които трябва да почистваме със спирт

Почистването със спирт е единственото ефикасно средство за справяне с опасните вируси и бактерии, с които се срещаме на всеки ъгъл. То може да ни гарантира, че повърхностите ще бъдат на почти сто процента хигиенизирани, поне докато ние самите не ги замърсим отново.

Къде трябва да почистваме със спирт

Въпреки че сме заобиколени от безброй почистващи препарати в търговската мрежа, почистването със спирт се оказва най-ефикасното средство за това. Само то може да ни гарантира толкова висок резултат, и то на толкова ниска цена. На следващите редове ще видим няколко места, на които спиртът е особено ефикасен и може да ни донесе отлични резултати.

1. Мобилни телефони

Мобилните телефони са много по-мръсни, отколкото предполагаме. Пипаме ги в офиса, в автобуса на градския транспорт, в магазина – все места, на които преминават и пипат много хора. Това прави телефоните особено опасни за здравето, тъй като се превръщат в основен разпространител на вируси и бактерии.

2. Клавиатури

Макар че отстъпва в известна степен по замърсеност пред мобилните телефони, клавиатурата на компютъра не остава много назад. Тя лесно се замърсява след като поработим на лаптопа или на компютъра, когато сме пипали преди това пари, ключове и други подобни.

3. Кухненски плотове

Кухненският плод е сред местата, които трябва редовно да се чистят със спирт, защото там поставяме торбите с покупките, които внасяме отвън. Там изкарваме и мръсните, все още неизмити плодове и зеленчуци, а след това отново там приготвяме храна. Ето защо плотовете трябва да се чистят със спирт поне веднъж на 2 – 3 дни.

4. Дръжки на врати

Дръжките на вратите са доста мръсни, тъй като ги пипаме постоянно. На практика, няма как да си влезем у дома, освен ако преди това не сме хванали дръжката на вратата. Ето защо, тя трябва да се почиства със спирт редовно.

5. Дистанционното

Дистанционното управление на телевизора и на другите устройства у дома е сред най-опасните разпространители на вируси и бактерии, тъй като в повечето случаи дори не се сещаме, че трябва да го почистим. В същото време, постоянно пипаме неговата повърхност, настройвайки каналите или търсейки интересно предаване.

Какъв спирт да изберем

Макар че всеки спирт има по-малка или по-голяма почистваща сила, все пак за повърхностите е добре да се избира по-висок процент. Това неминуемо означава, че ще постигнем и по-високи резултати, а в същото време ще можем да спестим и не малко средства. Единствено, трябва да сме сигурни, че съответната повърхност няма да реагира зле на спирта преди да го нанесем.