5 стъпки за незабравима коледна атмосфера

Коледа

Всички хора мечтаят за незабравима Коледа и приятно изкарване на  новогодишните празници, но малцина имат изобщо някаква идея какво точно трябва да представлява самото отбелязване.

Обикновено по това време на годината всеки се опитва да е по-добър, по-весел и да поддържа определено енергийно ниво.

Въпреки това, не е лесно да се задържи настроението на ниво. На следващите редове ще видим как да създадем обстановка, която за запали вътре в нас искрата по коледния дух.

Топлина и уют

Няма как всички да се забавляват и да се чувстват добре ако в помещението не е постигната оптимално комфортна температура. За целта не бива да бъде студено, но в никакъв случай не трябва да е и твърде горещо.

Около 22 – 23 градуса звучи добре, но имайте предвид, че ако всички са с дебели пуловери, тогава може да намалите климатика и до около 18 градуса.

Не забравяйте, че да е топло и да е студено са еднакво неприятни крайности, които е хубаво да се избягват.

Светлината

За да постигнете едно наистина прекрасно коледно усещане, вие трябва да се превърнете в един своеобразен интериорен дизайнер и да работите в екип с осветлението, което обгръща помещението.

Важно е да има повече от един източник на светлина и тя да бъде в топлата гама. Имайте предвид, че бялата силна светлина не създава приятно усещане във всеки, ето защо е добре да се внимава с нея.

Добавете и свещи и ще постигнете това, за което се надявате.

Музика

Пуснете приятна музика, желателно с коледни мотиви, макар че последното не е задължително. Важно е това, което пускате, просто да допада на всички присъстващи.

Имайте предвид, че тихата музика е почти задължителна, но тя трябва да присъства само като фон. Това е важна част от цялостното преживяване.

Храната

Храната на Бъдни вечер и Коледа е малко по-специфична, защото традициите повеляват, че на трапезата трябва да се поставят определени неща.

Добре е да се предостави избор от различни храни, защото голяма част от хората имат дълъг списък с храни, които не обичат. Другият вариант е просто да познавате вкусовете на хората, които каните.

Гостите

Повечето от нас очакват с нетърпение празниците и с радост канят приятели и близки. Това обаче, за което е редно да се замислим предварително е дали всички тези хора ще се чувстват добре в своята компания или не.

Не се случва рядко човек да покани едновременно хора, които не се чувстват добре заедно. По тази причина е добре да помислите дали да не поканите различните хора в различни дни.

Атмосферата се създава с емоция

За да създадете в своите близки приятно усещане и за да почувстват те атмосферата на вашия дом по-коледна, вие трябва да предизвикате в тях силна положителна емоция.

Това може да се направи по най-различни начини, така че все пак разполагате с голям избор.

Но при всички случаи е добре да запомните едно – човешкият фактор е незаменим, така че всичко зависи преди всичко от хората, които ще присъстват.