Фулфилмънт или наемане на служител – кое е по-доброто решение

Фулфилмънт цени България

Когато сте решили да се развивате в областта на онлайн търговията, вашият бизнес в един или друг момент малко или много ще нарасне. Това е много хубаво, но изисква и по-голямо натоварване и повече отговорности.

За вас, от своя страна, ще стане по-трудно да го управлявате и най-вероятно ще се нуждаете от помощ за да продължи всичко да тече гладко и в правилната посока на развитие.

Колкото повече стават вашите клиенти, съответно и вашите поръчки, толкова по-сложно ще е за вас да се справяте сами с това предизвикателство. Това е един доста повратен момент, тъй като на този етап много хора започват да допускат грешки.

Доставките започват да се бавят, тъй като обработката им става все по-трудна, а това е много неприятно, имайки предвид, че потребителите реагират доста зле именно на това.

Какви са вариантите – фулфилмънт

Когато достигнете до този етап във вашия бизнес, пред вас има два основни варианта. Единият е да се обърнете към фирма за фулфилмънт, а другият – да наемете служител, който да поеме тази отговорност.

● По-висока ефективност
Използването на компания за фулфилмънт услуги е по-добър избор от наемането на служител, който да се занимава с логистичната дейност. И като казваме, че е по-добър вариант, имаме предвид наистина много по-добър и то във всяко отношение.

● Реакция във всеки един момент от денонощието
Този тип компании разполагат цял екип от експерти по логистика и помощен персонал, които са там денонощно за да ви помогнат в реализирането на поръчките и доставките.

● Разполагат с нужната инфраструктура
Те управляват цялата инфраструктура, необходима за получаване на стоките, складиране, управлението им преди и след поръчка, обработка на поръчките и изпращането на стоките до потребителя.

● Имат складови площи
Едно от предимствата на компаниите за фулфилмънт е, че ще сложат край на постоянната нужда да търсите складово пространство и да използвате своя гараж, или някоя стая у дома, или пък да плащате огромни суми всеки месец за възможността да използвате някой мухлясал склад.

● Гъвкавост
Едно от големите предимства на фулфилмънта е, че това, което плащате, винаги е пряко свързано с това колко работа имате и колко поръчки генерирате.